BİNLERCE GENÇTEN KAHRAMAN ATALARINA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, Çanakkale Kara Savaşları’nın anma törenleri kapsamında düzenlenen 57’nci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi.



Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Bir Ölüp Bin Diriliriz’ sloganıyla Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen Anzak çıkarmasını durdurmak amacıyla 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen Osmanlı alayı olan 57. Alay için Vefa Yürüyüşü düzenlendi.

bilecik haberleri

 

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, askeri erkan, kurum müdürleri ve çok sayıda Vatandaş katıldı.

 

İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Stadyum Caddesi, Bilecik Belediyesi önünden devam ederek, Bilecik Şeyh Edebali Türbesinde son buldu.

 

 

Bilecik Şeyh Edebali Türbesi önünde konuşma yapan İl müdürü Aslan Yıldız, tüm katılımcıları selamlayarak, “Kahramanlar Savaşı’’ olarak Türk ve Dünya Tarihine geçen bu cephe savaşında, yaklaşık bir milyona yakın verilen kayıpla birlikte çarpışmaların şiddetine bakıldığında, insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük savaşlardan biri olduğu unutulmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

 

Bir askeri birlik düşünün ki alay komutanından bölük komutanına, bölük komutanından en son erine kadar düşünmeden birer birer şehit olmuşlar ifadelerini sözlerine ekleyen Yıldız, “Bizler bugün burada bu kahraman 57. Alayı anmak için toplandık. Burada Çanakkale’yi ve 57. Alayın yiğit ve kahraman evlatlarını anmanın önemi kadar onları anlamak, hissetmek ve bizlere miras olarak bırakmak istedikleri vatan, millet, bayrak ve bu değerlerimiz için yapılacak olan fedakarlıklardır.” dedi.

 

 

İl müdürü Yıldız’dan sonra konuşma yapan Bilecik valisi Ahmet Hamdi Nayir, yürüyüşü çok kıymetli bulduğunu ve çok değerli olduğunu belirterek, “Eğer gençlerimiz ataların bu yolda yapmış oldukları fedakarlığı bu yürüyüşlerle, bu faaliyetlerle yeterince anlayabiliyorsa bu faaliyetler amacına ulaşmış demektir. Bizler çok kritik bir coğrafyada bulunuyoruz. Topraklarımızın üzerinde sürekli göz var. Bu yüzden geçmişte yaşananlar bizlerinde başına gelecek diye düşünüp aynı fedakarlıkla bir gençlik özverimizin olması gerektiğini unutmamamız lazım.” ifadelerini kullandı.

 

 

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Türbe önünde katılımcılara çorba ikramının ardından yürüyüş sona erdi.

bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

BİNLERCE GENÇTEN KAHRAMAN ATALARINA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin