BİSİKLETİYLE TÜRKİYEYİ DOLAŞIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çadırı dahil öncelikli yaşamsal bütün ihtiyaçlarını bisikletin üzerinde taşıyan Ahmet Dönmez, günde ortalama 80 kilometre pedal çevirerek ilerliyor.



 

Çadırı dahil öncelikli yaşamsal bütün ihtiyaçlarını bisikletin üzerinde taşıyan Ahmet Dönmez (27), günde ortalama 80 kilometre pedal çevirerek ilerliyor. Hatay İskenderun doğumlu olan ve Japon firmasında kalite kontrol inspektörlüğü yapan Dönmez, İstanbul´dan başladığı Türkiye turunda Bursa´nın ardından Bilecik´e gelerek buradan Eskişehir´e geçecek ve Denizli üzerinden turuna devam ederek İstanbul da turunu sonlandıracak.
– 9 BİN KİLOMETRELİK YOLUM KALDI
Dönmez, 8 ay sürecek Türkiye turunu yapmaya karar verdiğinde, Başlangıç ve bitiş yeri İstanbul olacak şekilde Türkiye turuna hazırladığını belirtti. İstanbul, Tekirdağ, Çorlu, Edirne, Çanakkale ve Bursa üzerinden 780 Kilometre kat ederek Bilecik´e gelen Dönmez, turu tamamlamak için yaklaşık 9 bin kilometrelik yolunun kaldığını, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu ve Karadeniz üzerinden tekrar İstanbul´a ulaşmayı hedeflediğini söyledi.
– OSMANLI DÖNEMİNDEN KALAN TARİHİ CAMİLERİ ZİYARET EDİYORUM
Türkiye Turundaki amacının Osmanlı Döneminden kalan tarihi Cami, han ve medreseleri ziyaret etmek olduğunu söyleyen Dönmez, Yolda karşılaştığı teknik sorunları giderecek teknik ekipman ve donanıma sahip olduğunu, Konaklama ihtiyacını ise güzergahı üzerinde bulunan güvenli yol kenarları, park ve bahçelerde giderdiğini söyledi.
– ELDE EDECEĞİM GELİRİ KİMSESİZ ÇOCUKLARA BAĞIŞLAYACAĞIM
Türkiye turu bittikten sonra yaklaşık 20 bin kilometre sürecek Endonezya-Türkiye Turu yapacağını belirten Dönmez, Endonezya-Türkiye turunu tamamladıktan sonra tur maceralarını bir kitapta toplayarak satışa sunacağını, kitaplardan elde edeceği geliri ise kimsesiz çocuklara bağışlayacağını söyledi.







BİSİKLETİYLE TÜRKİYEYİ DOLAŞIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Emmoglu helal olsun sana alhim senin acik etsin

    Cevapla
  2. Başarılar Kardeşim.. Allah Yolunu Açik Etsin..

    Cevapla
  3. 29 Aralık 2015, 20:17

    ALLAH’ım yolunu ve bahtını açık etsin kardeşim maşallah sana

    Cevapla
Bizi Takip Edin