Bu Kadarına da PES.!! Resmi Araç ile Gelip Bırakıp Gittiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başka şehre ait olan bir belediye aracı ile Bilecik’in Söğüt ilçesine 15 ile 20 arası köpek bırakıp gittiler.

Söğüt Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklama; Söğüt ilçesi sınırları içerisinde 15 ile 20 adet arası köpekleri izinsiz bir şekilde Mihalgzi Belediyesine ait aracın bıraktığını ve bu köpeklerden 1 tanesinin hasta olduklarını belirtildi.

 

Söğüt Belediyesinde Yapılan Açıklama Şu İfadelere Yer Verildi

Bugün saat 15:10′ dolaylarında duyarlı bir vatandaşımızın video ve fotoğraf çekerek bizimle paylaşması neticesinde MİHALGAZİ BELEDİYESİ’ne Ait 26 FU 357 Plakalı Resmi araçtan 15-20 kadar köpeğin ilçemiz sınırları içerisine bırakıldığını öğrendik. Ekiplerimiz Mağdur ve aç durumdaki köpeklerin beslenmesini gerçekleştirmiş, Kaşektik hasta durumda olan bir köpeği de bulunduğu yerden alarak tedavisine başlamıştır. 5199 Sayılı yasa ile men edilmiş olan bu uygulama aynı zamanda kamu vicdanına da aykırıdır. Şöyle ki bırakıldıkları Borcak yol ayrımı mevkisi Gece -13 derecelere inen, kar ve tipinin olduğu ortamda bu mağdur köpeklerin yaşaması imkansız olduğu halde vahşi doğaya terk edilmesi etik bir davranış değildir. Kaldı ki Bahse konu araç yolun buz tutması nedeniyle ilçemiz merkezine bırakma niyeti ile geldiği anlaşılmış fakat araç ilerleyemeyince köpekleri vahşi doğa ortamına terk etmişlerdir. Tarım ve Orman Bakanlığı nezninde gerekli ihbar ve resmi prosedürleri gerçekleştirilecektir.

Bu Kadarına da PES.!! Resmi Araç ile Gelip Bırakıp Gittiler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Cevapla
  2. 10 Ocak 2019, 07:17

    Bu durum Bursa yolu Muratdede ve Mezit 11 civarında da yapılmaktadır. Bırakılan bu köpekler trafik kazasına sebep olmaktadır.

    Cevapla
  3. 10 Ocak 2019, 11:16

    vicdanı olmayana ne söyleseniz boş

    Cevapla
Bizi Takip Edin