Çalışan annelere aylık 650 TL maaş müjdesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İshtihdama teşvik için çalışan annelere aylık 650 TL maaş bağlanacak.

Binlerce kişiyi ilgilendiren karar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı.

Bakanlık tarafından çalışan annelere 24 ay boyunca olmak üzere ayda 650 TL maaş verileceği açıklandı. Proje toplam 7 ilde uygulanacak. Ayrıca mali desteğe başvuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira destek de sağlanacak. Peki anne çocuk projesi başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? İşte yanıtı!

Çalışan annelere aylık 650 TL maaş müjdesi! Anne çocuk projesi başvurusu nasıl yapılır?

Çalışan annelere büyük müjde! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren karar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından duyuruldu. Kadınlara yönelik istihdamı desteklemek amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan yeni projede, çalışan annelere aylık 650 TL maaş bağlanacak.

Anneler bu maaşı 24 ay boyunca alabilecek. 7 ilde uygulanacak proje kapsamında yardımlar toplamda 169 milyon lirayı bulacak. Projeye ön kayıt işlemleri 15 Ekim Salı günü itibariyle saat 14:00’te başlıyor.

Peki, anne çocuk projesi başvuru şartları nelerdir? Anne çocuk projesi başvurusu nasıl yapılır? İşte projeyle ilgili tüm detaylar…

Çalışan annelere aylık 650 TL maaş müjdesi! Anne çocuk projesi başvurusu nasıl yapılır?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu, 0 – 60 aylık çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen, sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına, her ay 650 lira civarında destek sağlayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada kadın istihdamını artırmak için örnek niteliğindeki ‘Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nin hayata geçirileceğini belirtti.

Projeyle sigortalı çalışan annelere 24 ay boyunca mali yardım yapılacağını vurgulayan Selçuk, “Projeden 0 – 60 aylık çocuklarını Bakanlığı’mız ya da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı işçi statüsünde çalışan anneler yararlanacak. Annelere her ay 650 lira civarında (100 euro) destek sağlanacak” dedi.

Ayrıca mali desteğe başvuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 euro) kırtasiye desteği de sağlanacak” dedi. Proje kapsamındaki yardımların toplamda 169 milyon lirayı (26 milyon euro) bulacağına dikkati çeken Selçuk, “Projenin amacı, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek. Bakanlık olarak aile birliğini korumak ve güçlendirmek için bu tür projeleri yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

Projeye ön kayıtlar 15 Ekim Salı günü saat 14.00’ten itibaren internet üzerinden e-devlet şifresiyle yapılabilecek.

.

Çalışan annelere aylık 650 TL maaş müjdesi!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Anayasanın eşitlik ve adâlet ilkesine aykırı bir uygulama…
    Vereceksen tüm analara vereceksin.
    Destek için çalışma şartı getirip kadınları ağır çalışma şartlarına itmek, hiçte etik değil.

    Cevapla
Bizi Takip Edin