CHP’de İstifa Haberleri Peş Peşe Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’de İzmir’in de aralarında bulunduğu 150 adayın belirlendiği MYK ve PM toplantılarının artçı tepkileri ilçe örgütlerinde sürüyor.

 

PM toplantısı sürerken twitter hesabından istifa ettiğini duyuran CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kısa bir süre sonra istifasını geri çekti. Bir istifa haberi de Marmaris ilçe yönetiminden geldi.

 

İlçe başkanlığı, ‘iradelerinin hiçe sayıldığını’ öne sürerek yedek üyelerle birlikte istifalarını duyurdu. Bu süreçte sessizliğini koruyan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da CHP’den istifa edip DSP’ye geçti. CHP MYK’dan belirlenen ilçe adaylarıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanamayacaklarını düşünen yaklaşık 150 partili de, seçim bürosu önünde toplanarak genel merkezin kararını protesto etti.

 

CHP PM, Acar’ın yerine Mehmet Oktay’ı aday göstermişti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin asil ve yedek ilçe yönetim kurulu üyeleri de görevlerinden ve partilerinden istifa etti. CHP Marmaris İlçe Başkanı Tolga Akbay, istifalarla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Bizler isimlere takılmıyoruz, antidemokratik hareketler ve ilçe teşkilatının kararlarına saygı duyulmamasına tepki olarak istifa ediyoruz” dedi. Marmaris’ten gelen istifa açıklamasının ardından CHP’de Menemen ilçe teşkilatı da istifasını açıkladı.

 

CHP İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI TUNÇ SOYER İÇİN RAHATSIZLIK DUYULDU

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’i aday göstermesi üzerine, İYİ Parti’den açıklama yapıldı. Açıklamada, “Aday tespitlerinde her kesimi kucaklayacak ve aynı zamanda toplumun belirli kesimlerinin de hassasiyetlerini dikkate alarak bir tercihte bulunulması önceliğimiz iken, son CHP PM’de Sayın Soyer’in aday gösterilmesi ile birlikte parti tabanımız ve bazı teşkilatlarımızda tepkiyle karşılanmıştır. Bundan sonraki süreçte Sayın Soyer kendi sorumluluğu alanında ve adaylığında kendi üzerine düşeni yapmalıdır” denildi.

 

CHP MARMARİS İLÇE YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ
İlçe Başkanı Tolga Akbay, yönetim kurulundaki asil ve yedek üyelerin istifasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

 

Akbay, CHP’de siyaset yapma imkanın bulamadıklarını belirterek, “Öğleden sonra binin üzerinde üyemiz istifa edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün, il başkanımız, mevcut milletvekillerimiz, sürekli Marmaris’teki iradeyi hiçe sayarak, kendi iradelerini ortaya koydular. Bu süreçte de kendi iradelerinin ortaya konmasını Marmaris’te yönetimin iradesini hiçe sayarak bunun mücadelesini verdiler. Bu anti demokratik ve etik olmayan bu duruma sessiz kalmamız mümkün değildi.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Gazetecilerin soruları üzerine başka siyasi partilerle görüşmelerinin olacağına dikkati çeken Akbay, “3 bin 700 üyemizin yarısı istifa edebilir.” ifadelerini kullandı.

 

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI KAFTANCIOĞLU’NUN İSTİFA AÇIKLAMASI
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifa ettiğini duyurdu daha sonra istifasını geri çektiğini sosyal medya hesabından ilan etti. Kaftancıoğlu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Daima pusulam olan CHP Örgütüm; sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren İl başkanınız olarak değil, partimin yılmaz, yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım.”

 

İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR ADAYINA DA TABANDAN TEPKİ
CHP, 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul adayını belirledi. Beylikdüzü Belediye Başkanı ekrem İmamoğlu’nu aday gösteren CHP’ye, tabanından tepkiler gecikmedi. CHP seçmeni sosyal medyada, adayın açıklanmasının ardından seçimi şimdiden kaybettik yorumlarını yaptı.

 

ARAMA MOTORLARINDA 10 BİNE YAKIN CHP İSTİFA HABERLERİ YER ALIYOR
Diğer yandan Chp’de İstifa ile ilgili tüm haberlerin sayısına bakıldığında arama motorlarında 9 bine yakın CHP’de istifa haberinin yer aldığı gözlemleniyor.

 

Haberlere bakıldığında Bilecik ve yakın il ve ilçelerimizde de istifa haberlerinin olup olmayacağı merak konusu oldu.

 

CHP’de İstifa Haberleri Peş Peşe Geliyor!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 29 Ocak 2019, 14:00

    bilecik chp dolu dizgin geliyorr BİLECİKK SOSYAL DEMOKRATLARIN KALESİİİ

    Cevapla
  2. 30 Ocak 2019, 09:37

    sular bulanmadan durulmaz herkez fikrini görüşünü açıklayacak ortak taraf alkışlanacak emır bir yerden olmaz

    Cevapla
Bizi Takip Edin