ÇÖMLEKÇİLİK SANATI TANITILIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında müzeye gelen ziyaretçilere çömlekçilik sanatı tanıtılıyor.

Usta Parmaklar Etkinliği kapsamında düzenlenen programda Çömlekçilik Ustası Salim Yaşar tarafından katılımcılara çömlekçilik sanatı uygulamalı olarak anlatılıyor.

‘’AMACIMIZ DEĞERLİ SANATLARIN YAŞATILMASIDIR’’

Çömlekçilik Ustası Salim Yaşar, gerçekleştirilen etkinlik hakkında yaptığı açıklamada amaçlarının değerli sanatların yaşatılması olduğunu vurgulayarak; ‘’Bilecik Belediyesi tarafından güzel ve anlamlı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Çömlekçi ustası olarak ben de böyle faydalı bir aktivitenin paydaşı olduğum için çok mutluyum. Amacımız bu sanatı gelecek nesillere aktarmaktır’’ dedi.

Yaşayan Şehir Müzesi Görevlisi Arkeolog Mesut Ünver ise etkinlik hakkında; ‘’Öncelikle Belediye Başkanımız Semih Şahin’e böyle bir çalışmada bizlere katkı sunduğu için teşekkür ediyorum. Çömlekçi Ustamız Salim Yaşar’a da çok teşekkür ediyorum. Müzemize gelen ziyaretçilerimize bugün hem şehrimizin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler verdik hem de çömlekçilik sanatını uygulamalı olarak sunma imkanı bulduk’’ ifadelerini kullandı.

Ünver çömlekçilik etkinliğinin 25 Ağustos Pazar günü de saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında tanıtılacağını sözlerine ekledi.

ÇÖMLEKÇİLİK SANATI TANITILIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin