CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, HEMŞEHRİMİZİN KİTABINI İMZALADI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. CNR Uluslararası Kitap Fuarın’da eski Başbakan yardımcısı, AK Parti Ankara milletvekili hemşehrimiz Yalçın Akdoğan’ın yeni kitabını da imzaladı. Uzun yıllar Erdoğan’ın siyasi mücadelesinde yanında olan hemşehrimiz Akdoğan’ın okuyucusuyla buluşan “Lider, Siyasi Liderlik ve Erdoğan” kitabı, tarihe damga vuran bir liderin kapsamlı portresi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz” temasıyla düzenlenen 4. CNR Uluslararası Kitap Fuarını açtıktan sonra standları gezdi. Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği ortaklığında CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen furda, eski Bakan, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın kitabı da ilk kez okuyucuyla buluştu.

 

Erdoğan, açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın da aralarında bulunduğu heyetle stantları gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan, Akdoğan’ın yeni kitabı “Lider, Siyasi Liderlik ve Erdoğan” kitabını da imzaladı. Torunları için de kitap aldı. Katılımcılar ve fuarı gezmeye gelenler Erdoğan ile bol bol fotoğraf çektirdi.

 

TARİHE DAMGA VURAN BİR LİDERİN HİKAYESİ

Uzun yıllar siyasi mücadelesinde Erdoğan’la birliket olan Yalçın Akdoğan, kitabında “Bir toplumu yaşanan krizlerden kurtarıp her bakımdan geliştirebilecek gerçek lider kimdir, hangi özelliklere sahiptir? Siyasetin asıl amacı ne olmalıdır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasete bakışı nedir?” sorularına cevap veriyor.

 

İlk kez fuarda okuyucuyla buluşan eser, Genel Baykan olarak girdigi her seçimi kazanan, uzun yıllar Türk siyasetine etki eden Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdogan’ın tarihe geçen bir lider olmasının nedenlerini anlatıyor.

MEVLANA’NIN CAN AYNASI

Tarih boyunca liderlerle ilgili kitapları, siyasetnameleri yazanlar, büyük oranda lidere yakın olan ve sürecin parçası olarak gelismeleri çok yakından izleyen kisilerdir. Kitabın yazarı olan Yalçın Akdogan’a da bu dogrultuda bakmak gerekir. Tarihte danısmanlar veya liderlerin kavramsal analizini yapan yazarlar genelde “boy aynası” olarak adlandırılırlar. Basarılı ve erdemli lider kendisine ayna tutulan, gerçek görüntüsünü görmekten çekinmeyen bir haslete sahiptir. Ayna tutanın veya ayna olanın özelligi ise var olanı yansıtmak, hakikati ketm etmemektir. Mevlana bunu “can aynası” olarak nitelerken Hadduri, Kindi’yi saray filozofu, Maverdi’yi halifenin boy aynası seklinde niteler.

 

GENÇLERE FİKRİ BİR KATKI

Bu kitap da elbette ki siyasette taraf olan bir siyaset bilimcinin kaleminden yazılmıs. Yazar da sübjektiflik tartısmalarını bastan kabul ettigi söylüyor. Yalçın Akdogan’ın su satırları kitabın özünü anlatıyor aslında: “Erdogan, Cumhuriyet tarihinin en önemli hizmetlerini ve reformlarını yapan liderlerden biri olmasına ragmen, büyük haksızlıklara ve çarpıtmalara maruz kalıyor. Erdogan’ı ve Türk siyasetine damga vuran liderligini dogru bir baglamda ele almak hakkaniyetin bir geregidir.” Imam Gazali, “Kelamın güzeli, sözü az, delili kuvvetli, manası çok ve dinleyeni usandırmayanıdır” der. Bu yüzden Erdogan’ın tüm siyasi hayatının ve yasadıgı olayların uzun uzadıya anlatılması mümkün degil. Bizatihi sahit oldugumuz, içinde yer aldıgımız, gözlemledigimiz olaylara, konulara kesitler seklinde deginiyor kitap. Kısmi atıflar yapıyor.

 

Kitap teoriden kalkarak Erdogan’la ilgili tespitler ortaya koyuyor. Liderlik olgusu tüm boyutlarıyla ve özellikleriyle ele alınıyor. Erdogan’ın karizmatik bir lider olup olmadıgı, popülizme, ahlaka, adalete nasıl baktıgı degerlendiriliyor. Ayrıca siyasetin amacının ne oldugu ve olması gerektigi yönündeki teorik tartısmalar üzerinden Erdogan’ın siyasete bakısı analiz ediliyor. Üç bölümden olusan kitabın birinci bölümü liderlik özelliklerini; ikinci bölümü siyasetin amacını, ahlak ve adalet gibi kavramları; üçüncü bölümü ise Erdogan’ın kimi olay ve olgulara yönelik siyasi tavırlarını degerlendiriyor. Sözün özü sudur ki; bu çalısma Erdogan’ı anlamak isteyenlere bir nebze de olsa bir bakıs açısı sundugu gibi, siyasete merak duyan gençlere de fikri bir katkı saglayacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, HEMŞEHRİMİZİN KİTABINI İMZALADI!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin