Davutoğlu: Başkanlık sistemini sunacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Davutoğlu, Katar ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

KÜÇÜK MANEVRALAR YETMEZ

Yeni anayasada yer alması planlanan Başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunanBaşbakan Davutoğlu’nun açıklamasından öne çıkan hususlar şöyle:

 
‘Anayasanın ruhu ile ilgili kısımlarda bir noktaya gelinmiştir. Türkiye’de 12 Eylül Anayasası’nın önerdiği sistem çarpık bir parlamenter düzen ortaya koyuyor. Sistemin iç dengeleri gözardı edilmiş çarpık bir sistem. Küçük manevralar yetmez. Net ve pür bir sistem istiyoruz. Bunun adı Başkanlık Sistemi.

Özellikle anayasanın ruhu ile ilgili kısımlarda, yani temel insan hak ve özgürlükleri, temel değerler, giriş bölümleri, bu konularda bir ön çalışma olarak da belli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bu çerçevede de yazım heyetimiz bazı çalışmalar yaptı ama açık bir şekilde ifade edeyim, daha bunlarda herhangi bir metin ortaya çıkmamıştır.

Bu metin üzerinde yapılan spekülasyonların hiçbirinin de gerçek bir karşılığı yoktur. Bunlar aramızda tartışılacak, konuşulacak ve nihai olarak çağdaş, hukuk devleti kuralları içinde özgürlükçü bir anayasa metnini inşallah Meclisimize ve kamuoyumuza sunmayı hedefliyoruz.’

Davutoğlu: Başkanlık sistemini sunacağız
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin