DEMET AKALIN KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demet Akalın; 23 Nisan 1972 yılında Gölcük’te dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Gölcük’te yapan şarkıcı, bu sıralarda, öğretmen veya gazeteci olma düşüncesine sahip olduğunu belirtiyor. Ancak, üniversiteye gitmedi ve Yaşar Alptekin’in mankenlik kursuna devam etti.

1990 yılında düzenlenen Mayo Güzelliği yarışmasında birinci olan Demet Akalın, Neşe Erberk’in mankenlik ajansında çalışmaya başladı.

SESİNİN GÜZELLİĞİNİ FARKEDİNCE ALBÜM YAPMAYA KARAR VERDİ

Demet Akalın, ses konusunda da başarısını fark edince albüm çalışmalarına başlamış ve Sebebim adlı ilk albümünü piyasaya sunmuştur. Mankenliği bırakıp şarkı söylemeye başlayan sanatçı ardından Senin Anan Güzel Mi? adlı ilk single çalışmasını çıkararak zamanın en iyi pop şarkıları

arasına girmeyi başarmıştır. Bu single ile büyük bir çıkış yapan Akalın, ekranların tanınan yüzü haline gelmiştir. Bu başarının ardından Unuttum adlı albümünü piyasaya sunan Demet Akalın aldığı tepkiler sayesinde kendini bir kez daha kanıtlama şansı bulmuştur. Mankenlikle eş zamanlı olarak gazinolarda şarkı söylemeye başlayan Demet Akalın 1996’da ilk stüdyo albümü Sebebim’i piyasaya sürdü.

Bu albümü çok tutmayan Demet Akalın daha sonradan çıkardığı hit şarkılarla müzik dünyasına ismini yazdırdı.

ÖDÜLLERE DOYMAYAN BİR SANATÇI OLDU

Demet Akalın ‘yılın kadın şarkıcısı’ ödülünden MÜ-YAP’ın altın sertifikasına kadar birçok başarı karnesi aldı.

Daha sonradan çıkış şarkısı “Aşkın Açamadığı Kapı” ile Kral TV Video Müzik Ödülleri’nden Yılın Şarkısı ödülünü kazanan Banane (2004), MÜ-YAP’tan altın sertifika alan Kusursuz 19 (2006) ve Dans Et (2008) gibi 2000’ler boyunca çıkardığı albümlerle çeşitli başarılar yakalayarak Türk pop müziğindeki yerini sağlamlaştırdı.

2000’ler boyunca çıkardığı çeşitli albümlerle şöhreti yakalayan Demet Akalın, 2015 yılında yayınlandığı yıl en çok satan albüm olan “Pırlanta” ile de 2010’larda pop müziğinde iyi bir yer edindi. Yayımlandığı yıl Türkiye’nin en çok satan albümü olan Pırlanta (2015) dahil olmak üzere satış başarısı elde eden albümlerle 2010’larda Türk pop müziğindeki yerini korumaya devam etti.

Türkiye’de liste başı olan “Afedersin”, “Mucize”, “Toz Pembe” ve “Hayalet” hitlerinin yanı sıra “Tecrübe”, “Çanta”, “Olacak Olacak”, “Sabıka”, “İlahi Adalet” ve “Ders Olsun” şarkıları da ilk beş başarısı gösterdi.

2006’da Oğuz Kayhan, 2010’de Önder Bekensir’le yaptığı kısa süreli evliliklerin ardından 2012’de şu anki eşi Okan Kurt ile evlendi ve 2014’te ilk çocuğu Hira’yı dünyaya getirdi.

Kaynak : Müzik indir – Heymp3.com

Demet Akalın’ın Albümleri;

1996 – Sebebim

2003 – Unuttum

2004 – Banane

2006 – Kusursuz 19

2008 – Dans Et

2010 – Zirve

2012 – Giderli 16

2014 – Rekor

2015 – Pırlanta

2016 – Rakipsiz

Tüm albümleri için : https://heymp3.com/sanatci-89-demet-akalin-mp3-indir

 

 

DEMET AKALIN KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin