Dirilişin Şehrinden Yerli Otomobile 6 Bin Dönüm Alan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentte kurulacak ve 6 bin dönümlük “3’üncü Sanayi Bölgesi”nin, yerli otomobil üretimi için tahsis etmeye hazır olduklarını söyledi. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Haber228 muhabirine yaptığı açıklamada, BMC, Anadolu Grup, Turkcell, Zorlu Holding ve Kıraça Holding’in oluşturduğu bir konsorsiyumun ülkenin gleceği için çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.

 

İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirlerin bağlantı ve uğrak yeri olan Bilecik’in ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 20’yi aşkın firmasıyla, Bursa Gemlik limanlarına yakınlığı ve yakın zamanda kurulması planlanan 3. Organize Sanayi Bölgesiyle, Bursa ve Sakarya’da hali hazırda yer alan otomotiv sanayisi kuruluşlarına yakınlığıyla, Lojistik Demiryolu ulaşım imkanlarıyla, yeni kurulacak olan lojistik köyleri ve Gümrük Müdürlüğüyle, sahip olduğu işgücü ve enerji imkanlarıyla ve Marmara Bölgesinde son dönemlerde birçok sektörde yatırımların merkezi olması gibi özellikleriyle bir adım öne çıktığını vurgulayan Yağcı, Bilecik olarak Yerli ve Milli Otomobil seferberliğinde üzerlerine düşeni yapmak istediklerini dile getirdi.

 

 

Önümüzdeki yıllarda turizmde 1 milyon hedefini düşünen Bilecik’in hızlı tren garına sahip olduğunu aktaran Yağcı, bu kapsamda Ankara, İstanbul, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli gibi metropol şehirler ile mesafelerin ortalama 2 saate düştüğünü hatırlattı.Tarihi ve kültürel yöndeki değerleri olmak üzere, doğal güzellikleri, yeşil alanları, güçlü, büyüyen ekonomisi ve sanayisi, çevre, ulaşım, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla son dönemde adından söz ettirmeyi başaran Bilecik’in yeni kurulacak kurulacak olan “3. Sanayi Bölgesi’nin ”Milli Otomobil” için hazır olduğunu ifade eden Başkan Yağcı, bu anlamda kentin en işi teşvik imkanlarına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

Kentte mutluluk düzeyinin yüzde 63,6 olduğunu belirten Yağcı, Bilecik’in çevresinde Türkiye’nin sanayileşmede ve ekonomide en büyük illerinin olmasına rağmen, bugün kendi hammaddesini, işgücünü, enerjisini ve ekonomik girdilerini katlayarak arttıran bir il konumunda olduğunu kaydetti.

 

Yerli otomotivin diriliş ruhunun bir sembolü haline geldiğini aktaran Başkan Yağcı, “şöyle devam etti:

“Bu zamana kadar bu işi yapacaklar çıkmıyordu. Şimdi Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘5 tane babayiğit’ çıktı. Kendilerine milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Ülkemizin 90 yıllık tarihi açısından baktığımızda, dirilişin ve şahlanışın sembolü Bilecik, yerli otomotiv için en uygun yer. Kentin hangi noktası olursa olsun. Otomotiv alanında çok önemli yere sahip Sakarya ve Bursa’nın üzerinde bir çizgi oluşturmak istiyorsak iki şehre de 100 kilometre mesafedeyiz. Sanayimizindeki 20 kuruluş, ülkedeki ilk 500 kuruluşun içinde. Nüfusa göre çok büyük bir başarı. Kendini ispat etmiş bir kentiz. Limanlara da yakınlığımız biliniyor.”3″üncü Sanayi Bölgesi Otomotivin Merkezi Olabilir

Yağcı, Bilecik- Sakarya yolunda bulunan ve bakanlıkça tüm onayları alınan sanayi bölgesinin tüm altyapı ve parsel çalışmalarının bitirildiğini hatırlatarak, “Burada 6 bin dönümlük net bir alanımız var. Otomotiv üretim noktasını oraya yönledirme imkanına sahibiz. Diğer şehirlerimiz düşünülürken neden Bilecik olmasın diyoruz. Bu yarışta biz de varız. Bu heyecanı biz de paylaşıyoruz. Bilecik otomotiv merkezi olursa iki şey birden olur. Biri yerli otomotiv üretimi, diğeri diriliş ruhunun kendi topraklarında yeniden doğması. Bunun bu anlamda önem arz ettiğini düşünüyorum. Şehrimizin tüm imkanlarını sunmaya hazırız.” görüşlerini aktardı.

 

 

Bilecik-Sakarya yolunda kente 8 kilometre uzaklıkta, Dereşemsettin ile Kepirler köyleri arasında kalan 6 bin dönümlük alanın baştan sona her şeyinin planlandığını vurgulayan Yağcı, “Otomotiv hatta yan sanayini bile konumlandıracak durumda bir alan. Tabi kararı babayiğitler verecek. Bende diyorumki, babayiğitlik dirilişin şehrine yakışır. Bu topraklarda dikilen çınar ağacı, yüzyıllar boyunca dünyaya adalet dağıtmış. Atalarımızın başladığı noktada böyle bir dirilişi yaparsak çok bereketli bir iş yapmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Dirilişin Şehrinden Yerli Otomobile 6 Bin Dönüm Alan
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. hah bu işte baskanım yok müze acmalar yok plaketler bunlar bizi kalkındırmaz bizi anca sanayi kalkındırır ama bize verckelrmi o ayrı konu bizim brokrasi yetmez ankaradaa yasar tüzün halil eldemir beydee

    Cevapla
  2. 25 Kasım 2017, 18:36

    helal baskan sonunda bilecik ve bilecik.liyi dusundunuz insaallah olur tabi bir zamanlar sisecam.i istemeyip yenisehir”e gonderen ilimizin geri gelen is adamlari ve cakalgiller engel olmazsa

    Cevapla
  3. brokratlarlar bilecik için calısması lazımm halil erdemir beyyy iktidar partininn koznun iyi kulanmalıı

    Cevapla
  4. 29 Kasım 2017, 15:47

    Bilecik sanayi bakimindan tecrubesiz bir sehir nüfus zaten 10 bin lerde calisacak adami nerden bulacak cifcilerimi araba fabrikasinda calistiracak

    Cevapla
Bizi Takip Edin