DÖNÜŞÜM KAYNAĞINDA BAŞLIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Bilecik Belediyeler Birliği tarafından Bilecik’e kazandırılan ve entegrasyon anlamında dünyanın en entegre tesisi olma özelliğine sahip, Bilecik Biosun Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nin bilgilendirme ve eğitim çalışmaları kapsamında ekipler, ev ve işyerlerini tek tek gezerek, vatandaşlara bilgi veriyor.

Bilecik Belediyeler Birliği tarafından şehrimize kazandırılan tesiste işlenmek üzere, başlatılan Dönüşüm Kaynağında Başlıyor çalışmasına ilişkin geri dönüşüm ve atıkları yerinde toplama çalışmaları için ev ve işyerlerinde bilgilendirmeler gerçekleştiriliyor.

 

Pilot mahalle olarak seçilen Ertuğrulgazi Mahallesinde başlayan Dönüşüm Kaynağında Başlıyor’’ eğitim ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında; şehir merkezindeki iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra Beşiktaş, Bahçelievler Mahallelerinde tamamlanırken,  İsmetpaşa Mahallesinde de bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Ev ve işyerlerini ziyaret eden ekipler, vatandaşların hangi tür atıkları nasıl ve hangi renk konteynerlere atacağı bilgisini veriyor.

 

Vatandaşlara çalışmanın önemi hakkında da bilgiler veren ekipler, mahalle sakinlerine bilgilendirici broşürler dağıtıyor.

 

Bilecik Belediyesi ve Bilecik Belediyeler Birliği Çevre Mühendisi Gürkan Akyurt gerçekleştirilen çalışmalar hakkında verdiği bilgide, ilk aşamada Ertuğrulgazi Mahallesi’nde pilot bölge olarak başlattıkları eğitim ve bilgilendirme toplantılarının tüm ev, iş yerlerinde devam ettiğini kaydetti.

İlimizdeki okullarla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında da belirli bir takvim dahilinde bilgilendirme toplantıları yaptıklarını kaydeden Akyurt, vatandaşlarımızın çevreyi koruma ve geleceğimize büyük bir yatırım niteliğinde olan atıkların toplanması konusunda gerekli duyarlılık ve hassasiyeti göstermeleri ricasında bulundu.

DÖNÜŞÜM KAYNAĞINDA BAŞLIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. iyi güzelde yeremi atacağız artıkları çöp bidonu yok

    Cevapla
  2. Geç kalınmış bir çalışma. Bunada şükür!
    Avrupa yı örnek göstereceğiz ama adamlar atıkları işliyor
    İşledikleri atıklar ile suyu kaynatıp şehrin ısınmasına (kalorifer) yaklaşık 100 km mesafedeki şehri ısıtıyor
    Yani almamız gereken çok yol var

    Cevapla
    • ee kötü bişey mi yapmışlar yani ? zamanla olucak fakat sızın gıbı cahıller taabı kotuleyecek

      Cevapla
Bizi Takip Edin