Emniyet ve TSK’da Göreve İade Edilenlere FETÖ Havuzu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olağanüstü Hâl (OHAL) sonrası için hazırlanan yasa teklifine göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet teşkilatından ihraç edilip de mahkeme kararıyla göreve iade edilenler için özel bir çalışma yürütüldü.Buna göre kurumlarda “araştırma merkezi” adı verilen “FETÖ havuzu” oluşturulacak.

 

Araştırma merkezlerinde çalışacaklar

FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle irtibatlı olduğu gerekçesiyle kamu görevinden ihraç edilen subay, astsubay, uzman jandarmalar ile emniyet mensupları bu kapsamda değerlendirilecek.

 

Bu kişiler mahkemeler tarafından göreve iade kararı verilse dahi Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyelerinde kurulan “araştırma merkezleri”nde istihdam edilecek. Tebliğ tarihini takip eden on gün içerisinde göreve başlamayanların atanma hakkı ise düşecek.

 

Aynı unvanı kullanamayacaklar

Araştırma merkezlerinde göreve başlamayı kabul edenlere, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihi takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları eski kurumları tarafından ödenecek. Bu personel, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talep edemeyecek. Bu madde kapsamına giren personel, önceki statülerinden kaynaklanan rütbe, unvan, kimlik ve sosyal haklarını kullanamayacak.

 

Şehir dışında görev yapacaklar

Kamuoyunda “FETÖ havuzu” olarak nitelendirilen bu araştırma merkezlerinin görev, yetki ve sorumlulukları, kurulacağı iller, çalışma usul ve esasları ve diğer hususlar ilgili bakanlık tarafından yürürlüğe konulan yönetmelikle düzenlenecek. Bakan onayı ile Ankara dışında araştırma merkezlerine bağlı çalışma grupları oluşturulabilecek.

 

Kriptolara karşı önlem alınacak

Hükûmet kaynakları bu düzenlemenin gerekçesini “Bu örgütün en mahrem yapılanması TSK ve Emniyettedir. Göreve iade kararı verilmiş olsa bile bu personelden hâlen kripto olmasından şüphelenilenler olabilir. Devlet kendisini tehlikeye atmaz. Bunların geri planda bir görevde tutulması gerekir ve doğrudur.” sözleriyle açıkladı.

 

 

Kaynak: Hürriyet

Emniyet ve TSK’da Göreve İade Edilenlere FETÖ Havuzu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin