ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.AK Parti Kadın Kolları tarafından “Engelliler Günü Farkındalık Yürüyüşü” ile başlayan etkinliklere: AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, AK Parti Kadın Koları Başkanı Ümran Karayiğit, Bilecik Engelsizler Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş ve çok sayıda kadın katıldı.

 

 

Bilecik Engelsiz Yaşam Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma programı ile devam eden etkinlikte şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

 

 

Bilecik Engelsizler Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş, törende yaptığı konuşmada, günün anlam ve önemine dikkat çekti.Belediye Başkanı Selim Yağcı ise yaptığı konuşmada özel ve güzel bir günü yaşadıklarını belirterek, ”Öncelikle bu anlamlı etkinliğe katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanımıza son derece önem verdiğimiz Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’te dez avantajlı kardeşlerimize yönelik onların hayatlarını kolaylaştırma ve mutlu etme adına güzel çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edeceğiz. Çok şükür bu konuda devletimiz ve hükümetimizin de güzel çalışmaları oluyor. Bununla birlikte birçok kurum ve kuruluşumuz da gerçekten bu konuda güzel çalışmalar yapma adına adeta yarışıyorlar. Bizler Bilecik Belediyesi olarak fiziki anlamda bu konuda bize başvuran bütün kardeşlerimize yardım ediyoruz. Akülü ve tekerlekli sandalye yardımları başta olmak üzere ulaşımda gerçekten güzel çalışmalar yapıyoruz. Bununla birlikte dez avantajlı kardeşlerimize yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikleri de sunuyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz yıl temellerini attığımız Bilecik Şehit Tiyatrolarında bu yıl özel çocuklarımız sahneye çıktılar. Önümüzdeki dönemlerde buna ilişkin yeni ve güzel çalışmalarımız daha da olacak. Ben bu anlamda böyle anlamlı bir programı organize eden AK Parti Kadın Kolları Başkanlığımıza, Bilecik Engelsizler Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş’a ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Katılımları dolayısıyla vekilimize, il ve ilçe başkanlarımız ve üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.Milletvekili Halil Eldemir ise 3 Aralık Dünya Engelliler gününün kutlamadan ziyade bir farkındalık günü olduğunu belirterek, ”Bizler bu günü engelliler günü kutlamasında ziyade bu kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırma anlamında yeni farkındalıklar oluşturma ve duyarlılığımız arttırmada çaba sarfetmeliyiz. Çok şükür devletimiz ve hükümetimiz özellikle de son dönemlerde sosyal devletin gereği olarak bütün kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyor. Bizler de her an birer engelli olmaya aday olduğumuzu hatırlayarak, bu konuda yani dez avantajlı kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmada elimizden geleni yapmalıyız. ” ifadelerini kullandı.

 

Etkinlik, protokol üyeleri ve katılımcıların hep birlikte fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Merhaba, Bu özel günümüzdeki kutlamalarınıza öncelikle teşekkür ediyorum.
    Ancak, sayın belediye başkanımdan bir isteğim olacak. Şehrimizdeki apartmanların engelli rampalarını lütfen bir gezsin, baksın. Ben çarşıda dolaşırken görüyorum, benim oturduğum bina dahil çoğunlukla çok dik, özensiz ve bazıları da mermer kaplama yapılmış. Yani, bir engellinin tek başına o rampadan inip-çıkması İmkansız!!!
    Kısacası yapı kullanma izni alabilmek için göstermelik yapılmış. (Her yapı sahibi üzerine alınmasın lütfen)
    Bu konuda da gerekli hassasiyetin gösterilmesini, bizler için daha yaşanılabilir bir planlama yapılmasını talep ediyorum. Saygılarımla…

    Cevapla
  2. Sayın belediye başkanımız dolmuş hatlarına da bir çözüm bulursa çok seviniriz ismetpaşa mahallesi özellikle devedağı mevkinde oturanlar devlet hastanesi diş hastanesi ve çocuklar için okula gitmekte çok zorlanıyoruz h3 e biniyoruz ordan yağmurda karda devedağına kadar yürüyoruz yaşlımız hastamız çocuğumuz oluyor h3 le h6 birleştirebilir mesela şu kış şartlarında bir an önce çözüm bulunursa çok seviniriz

    Cevapla
Bizi Takip Edin