Eski Elbiseleri Nasıl Kilime Dönüşüyor? Yörük Kadınlar Anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yörük kadınlar, eskiyen elbiseleri nasıl kilime dönüştürdüklerini anlattı.

“Geleneklerimizi Yaşatıyoruz” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe katılan AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzede geçmişten izleri sunmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Yağcı, “Oysa geçmişimizde bu elbiseler makasla kesilerek şekle sokuluyordu ve tekrar dokunup hayatımıza geri sunuluyordu. Sanayileşmenin çok yüksek olduğu günümüzde geçmişimizden izlerle göstermeye çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Müze sorumlusu Yurdanur Kırlı, “Bilecik’in Pazaryeri ilçesinin Sarıdayı köyünden getirdik tezgahımızı. Maalesef depolara atılmışlardı, yıllardır kullanılmıyordu. Biz de ona sahip çıkalım müzemize getirelim, müzemize bir değer kazandıralım istedik. Aynı zamanda bu kültürü müzemize gelen ziyaretçilerimize anlatalım, gösterelim dedik. Eskiyen, çöpe atılacak kıyafetlerimizin makasla kesilerek yumak haline gelmesi ve bu yumağın da ardından tezgahta kilim haline gelmesini anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

69 yaşındaki Sevim Coşkun da elbiseleri çöpe atacaklarına değerlendirdiklerini belirterek, “Biz eskileri yeniye dönüştürüyoruz. Kumaşları kesip kilim yapıyoruz. Eskiden anneannem yapıyordu. Yapan kalmadı denilebilir. Biz devam etmeye çalışıyoruz.” dedi

Eski Elbiseleri Nasıl Kilime Dönüşüyor? Yörük Kadınlar Anlattı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin