Ezana Saygısızlık Bilecik Diyanet-Sen’i Ayağa Kaldırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

​Taksim’de göstericilerin ezana karşı yaptığı protestoya tepki gösteren Diyanet-Sen Bilecik Şubesi, ezana yapılan saygısızlığa seyirci kalmayacaklarını belirtti.

Diyanet-Sen Bilecik İl Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasına; İbrahim Çelik, Ahmet Öztiryaki, Hasan Cesur, Fahri Alp, Metin Cebe, Ertan Aydın, Hasan Aydın katıldı.

 

Diyanet-Sen Bilecik İl Temsilcisi İbrahim Çelik, Taksim’de göstericilerin ezana karşı yaptığı ıslıklı ve alkışlı protestoya yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

 

İbrahim Çelik, Taksim’de kadın grupların yürüyüş düzenledikleri esnada yatsı ezanının okunmasını ıslıkları ile protesto ederek Müslüman bir ülkede kesinlikle olmaması gereken bir densizliğe imza atıldığını belirtti.

 

Çelik, “Bin yıldan uzun süredir İslam’ın bayraktarlığını yapan bir ülkede ezan sesini protesto etme cüretini göstermek ülke insanımıza ve tüm dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlıktır. Ezan sesi üzerinden yapılan bu tahammülsüzlük kesinlikle kabul edilemez. Halkı provoke etme amaçlı bu protestoyu gerçekleştirenler derhal büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye halkından ve tüm dünya Müslümanlarından özür dilemeli, haklarında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır.” dedi.

 

İbrahim Çelik, “Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yüzyıllar boyunca birçok inanç ve kültüre sahip insanlarla birlikte kardeşçe yaşamayı başarmış, diğer inanç sahiplerine saygıda kusur etmemiş bir halkın bu gün kendi ülkesinde ezanına tahammül edilememesi üstelik de bu tahammülsüzlüğün protesto ile gösterilebilmesi bizlerinde tahammül sınırlarını zorlamaktadır.” ifadelerine yer verdi.

 

“Ezanımıza yapılan saygısızlığa seyirci kalmayacağız.” diyen Çelik, “İslami değerlerimize saldırı halinde olan insanlar arasında kin ve düşmanlığı alenen tahrik etme ve kamu barışını bozma amacıyla yapılan bu protestoyu inanç özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmemiz mümkün değildir. Maalesef bu olayın tamamen bilinçli ve kurgulanmış bir durum olduğunu müşahede ediyor ve kesinlikle olayı sonuna kadar takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.” diye belirtti.

 

İbrahim Çelik, açıklamasının devamında şu değerlendirmede bulundu: “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Müslümanları namaza çağıran evrensel mesaj ezan sesini protesto etmek toplumumuzdaki kardeşlik duygularını yıkmaya yönelik birlik ve beraberliğimizin çimentosu dinimiz ve ezanımız üzerinden ayrılık tohumları ekmeye çalışmaktır. Aziz milletimiz bu tür oyunları gayet iyi bilmektedir. Kimse bu oyunlara prim vermemeli sağduyu ile hareket etmeye devam etmelidir.”

 

Kimi zaman tahrik, kimi zaman siyasi dengeler nedeniyle gerçekleştirilen bu tür provokatif girişimler karşısında Müslümanları sağduyulu davranmaya, tepkilerini hukuk ve İslam geleneğinin öğrettiği naiflik ölçülerinde göstermeye davet eden Çelik, Bilecik Diyanet-Sen olarak hukuk çerçevesinde 85 bin üyeleriyle bu olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

Ezana Saygısızlık Bilecik Diyanet-Sen’i Ayağa Kaldırdı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. 11 Mart 2019, 12:22

    Bir Bilecik li olarak gösterdikleri tepki nedeniyle gurur duydum ama bu tepkiyi daha önce tecavüze uğrayan çocuklar, öldürülen kadınlar ve cennetten tapu dağıtan siyasetciler içinde göstermiş olsaydınız bu tepkiniz kağıttan kaplan degerinde olmazdı.

    Cevapla
  2. 11 Mart 2019, 13:03

    Videolara genel olarak bakarsanız olayın ezanla alakasız olduğunu anlayacaksınız öncesi kapanan yol ve izinsiz gösteri nedeniyle polise ıslık ve yuhalama sesiyle tepki başlıyor ve sonrasında ezan okunmaya başlıyor bir yerlere yalakalık yapacağız diye 3-5 paralı imam çıkmış tepki gösteriyormuş doyduk size de be hocam. Kul hakkı yemeyin artık.

    Cevapla
  3. ezan bahane sov sahane pkk pacavralari asilirken askerin mahrem yerlerine girilir saglik egitim tarikatlara teslim edilirken gecmediniz koprulerden ucmadiniz havaalanlara oderken cocuklar tecauze ugrarken yanarken fetonun siyasi ayagi nerde uyun bilecikliler uyun birakin sovlari

    Cevapla
  4. Yeni aklınız başına geldi bilecikte ezan sesine hasretiz be oraya çıkmış boş konuşuyorsunuz çarşıya çıkınca namaz kilamadan dönüyoruz cami kıtlığı var cami sıralamasında sonlardayiz ezana saygı da sizde çalışında camileri çoğaltın ezan sesine hasret kalmayalım.kendi cebinizden de çıkmıyor cami yapım parası bağışçılar saolsun

    Cevapla
  5. Dombra calarkende ezan okunuyor hiç konunuşulmuyor ensarda çocuklara tecavüz edilirkende çıksaydınız ya sokaklara ama birkereden bişey olmaz dimi sahte süslümanlar sizi

    Cevapla
  6. 11 Mart 2019, 18:05

    istanbul il başkanı ve yandaşlarının yaptıklarını görmeyenleri kınıyorum . geçmişi ne ise geleceği de odur . bir CHP olarak bunu ve buna tek bir kelime konuşamayan parti liderlerine , vekilimiz TÜZÜN e sitem ediyorum . sağa sola çamur atmak yok gerçek olanı görüyoruz . aklı başında olan her insan ezan okunurken susar ve ses düzenini kısar veya kapatır . yapılan yanlışlıkları yanlışlıkla değerlendirmek en büyük hatadır . CHP miz son dönemlerde ilke ve parti prensiplerinden çıkmıştır . her türlü ayrımcılık ve bölücülüğün yanında yer alıyor . bölücülüğü dünyaca tescillenmiş hdp ile kol kola , ypg , pkk, kck , abd ,ab nin bölücü düşüncelerini benimseyen şu anki CHP DEĞİLMİ . ZIT GÖRÜŞLER İLE BİR GÜNDE KURULAN ülke çıkarlarını görmemezlikten gelen partilerle gizli gizli anlaşan benim CHP DEĞİL Mİ . İNKAR VE İNKAR . BİRİLERİ ŞÖYLE YAPMIŞ BİRİLERİ BÖYLE DEMİŞ DEMEK İLE HALKIN İSTEKLERİNİ KARŞILAMANIN İMKANI YOK. değer taşıyan kişileri yok ederek seçim kazanılmaz.

    Cevapla
  7. EY DİYANET SEN ENSAR VAKFINDA TECAVÜZLERİN YAPILDIGINDA GIKINIZ CIKMADI CAMİ DE SİYASİ PROPAGANDA YAPILDI SESİNİZ ÇIKMADI KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR POLİTİKASINI BIRAKIN

    Cevapla
  8. Ya bırakın şov yapmayı bu güne kadar neler oldu bu ülkede sesiniz çıkmadı şimdi ne olduda toplandınız?

    Cevapla
  9. vallahide billlahide siyaset yapıyorlar başkada birşey yok

    Cevapla
  10. dinayet sen hadi bakalım aynı tepkiyi ordu AKP belediye başkanı ve millet vekili içinde yapta görelim ne kadar dinle alakalı olduğunuzu

    Cevapla
Bizi Takip Edin