FARKLI BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bilecik İl Halk Kütüphanesinde Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi 10-A,10- B ve 10-C sınıfı öğrencileri ile kitap okuma konusunda farkındalık yaratmak ve kütüphaneye dikkat çekmek için renkli bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.

 

Etkinlik kapsamında kütüphaneye gelen 90 öğrenciye Kütüphane Müdürü M. Pınar Dengiz kütüphaneyi tanıtıcı bilgiler vermiş, kitap okumanın ve kütüphane kullanmanın önemi anlatmış ve etkinliğe katılarak destek veren okul idarecileri ve okul aile birliği üyelerine teşekkür etmiştir.

 

 

Daha sonra öğrencilerle sessiz şekilde kitap okuma etkinliği başlamıştır. Öğrenciler kitap okumaya devam ederlerken daha önce öğrencilerin içinden belirlenmiş ve salona dağılmış olan grup tarafından sürpriz şekilde müzik dinletisi başlamıştır. Müziğin ritmine ve şarkılara tüm öğrencilerin de eşlik etmesi ile kütüphanede keyifli bir ortam yaratılmıştır. Müziğin güçlü ve kulaklara hoş gelen tınılarıyla küçük bir konser sürpriziyle ve kitaplarla bütünleşen etkinlik gerek kütüphane kullanıcıları gerekse öğrenciler açısından renkli bir etkinlik olarak bitirilmiştir.

 

 

 

Fen Lisesi öğrencilerinin katıldığı bu farklı etkinlik ile tüm halkımızda kütüphane kullanma ve kitap okuma sevgisi kazandırılması için farkındalık oluşturulmak amaçlanmıştır. Bu etkinlik başlı başına bir kitap okuma etkinliği değil, toplumsal duyarlılık oluşturmak, kitap ve kütüphane kavramlarına dikkat çekmeyi amaçlayan farkındalık etkinliğidir.

 

 

Etkinliğe katılan İlimiz Fen Lisesi öğrencileri de herkesin kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemini vurgulayan bu etkinlikte aktif rol almaktan duydukları memnuniyeti ve kütüphane ve kitap okuma konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulmasına katkı sağlamayı umduklarını belirtmişler, herkesi kütüphaneye davet ederek kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasının önemini vurgulamışlardır.

FARKLI BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin