FIRIN AYNI, EKMEK AYNI, GRAMAJLARI İSE FARKLI!…”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te bir ekmek fırınında üretilen Ekmeklerin Gramajları farklı farklı olması dikkatlerden kaçmadı.

Haber228 whatsapp ihbar hattımıza bir vatandaşımız tarafından gönderilen fotoğraflarda aynı fırına ait olduğu iddia edilen ekmeklerin gramajlarının birbirini tutmadığı da gözlendi.

 

Vatandaşlar yetkililer tarafından fırınların yeterince denetlenmesi gerektiğini belirtirken; zaten ekmeğe yeni zam yapıldığını, ama denetlemelerin ise yetersiz kaldığı görüşünde olduklarını da kaydettiler.

 

Diğer yandan geçtiğimiz Ramazan Ayında zam yapılan ve kamuoyunda tepkiye neden olan ekmeğin gramajı 250 gram olması gerekmektedir.

FIRIN AYNI, EKMEK AYNI, GRAMAJLARI İSE FARKLI!…”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 12 Temmuz 2019, 16:25

    İlimizde Fırıncıların, Ucuz fast food satan işletmelerin, pastanelerin, lokantaların Zabıta (444 8858) ve Gıda Müdürlüğü (alo174) tarafından sürekli denetlenmesi zaruri hale gelmiştir.
    Fırıncılar ekmekte, ucuza lahmacun,dürüm gibi satan yerlerin kullandıkları malzemeler ve gramajları,pastanelerin üretim yerleri,lokantaların çatal kaşıklarından başlamak suretiyle hijyenden nasibini alması gerekenlerin yeteri kadar denetlenmediği aşikardır.
    İnsanlarımıza gıdaların sağlıklı, standartlara uygun bir şekilde yedirilmesi konusunda Kurumlarımızın maalesef yeterli çabayı göstermediklerini ve bazı uygulamaları yerine getirme konusunda bir çoğu siyasette olan işletme sahiplerine karşı es geçtiklerini düşünmek bile istemiyorum.
    Zabıta ve Gıda Müdürlüğünü asli görevini yerine getirmesi konusunda davet etmek bir vatandaş olarak yasal ve insani hakkımız

    Cevapla
  2. Cevapla
  3. Pazar günleri özelikle yapılıyor 30g düşük oluyor ekmek 30g deyip geçmeyin 3000 ekmekte günlük aylık 2tonun özerinde un yapar müthiş bir vurgun yapılıyor bence yapanın fırını kapatılsın bugün ekmekten çalan yarın bu millette ne yapmaz sadece düşünün

    Cevapla
  4. iyi güzelde bu fırın adı nedir

    Cevapla
  5. fırını niye açiklamiyorsün

    Cevapla
  6. Sölesenize hangi fırın? Ben mi söliim illa…

    Cevapla
  7. Ekmekleri tam pişirmiyorlar içindeki su buharlaşmıyor. tam pişirseşer su buharlaşacak ekmek daha hafiflececek haşlama hamur satıyorlar resmen kendi kazançları için insan sağlığla oynuyorlar.

    Cevapla
  8. Seçimden sonra gelen “Ekmek zammı” konusu görüşülürken de gramaja uyulmaması sorunu vardı, hala da var. Demek ki gramajdan çalmak bazıları için fırıncılık sektöründe adet olmuş. Can çıkar huy çıkmaz. Ağır cezai yaptırım gelsin. Ayrıca ekmekleri kim üretiyor belli değil. Zabıtalarda vitrine konulan güzel ekmekleri inceliyor. Kasaya bir baksa vitrine konulan ekmeğin 1/3 ü kadar. Ne pişirme var ne de utanma…

    Cevapla
  9. Yazık günah 45 liraya ekmek fişi alıyoduk 15 lira birden zam olurmu şimdi 60 tl

    Cevapla
Bizi Takip Edin