GELENEK BOZULMADI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından Miraç Kandili dolayısıyla şehir merkezinde Osmanlı Şerbeti ve irmik helvası ikram edildi.



Şehitler Parkı önünde gerçekleştirilen helva ve şerbet ikramı ile eski bir geleneğimiz tekrar yaşatıldı. Mübarek gün ve gecelerde şehrimizdeki Osmanlı çeşmelerinden Osmanlı Şerbeti ikramları da yapan Bilecik Belediyesi, gerçekleştirdiği etkinlik ile vatandaşlarımızın memnuniyetini kazandı. Belediye Başkanı Selim Yağcı gerçekleştirilen programa katılarak vatandaşlara helva ve şerbet ikram etti.

İkram sonunda kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediye başkanlığı olarak her özel ve güzel günde olduğu gibi bugün de miraç kandilini kutladıklarını belirterek yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

IMG_5294

“Öncelikle tüm insanlığın miracı kutlu olsun diyoruz ve bugün artık aramızdaki savaşların, sıkıntıların, kin ve nefretin bitmesini ve sevginin, kardeşliğin, hoşgörü’nün birlik ve beraberliğin dünya üzerinde hakim olması için dua ediyoruz. Gerçekten insanlık kendisine çok büyük kötülükler yapıyor. Bu insanlar arasındaki kavganın, çekişmenin biran önce bitmesi için bugün miraç kandili olan bu gecede dua edeceğiz. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak da biz, halkımıza bu özel günlerin gençlerimize özellikle önemini ve anlamını anlatmak, onları bu özel günlerde motive etme noktasında uzun yıllardan beri artık gelenek haline gelen bir çalışmamız var. Yine bugün o çalışmalardan birisini sergiliyoruz.

 

Halkımıza helva ikramında bulunuyoruz. Yine şehitler parkındaki çeşmemizden her zaman olduğu gibi bu mübarek günde osmanlı şerbeti akıyor ve hemşehrilerimiz buradan kana kana şifa niyetine bu şifalı helva ve şerbeti yiyor ve içiyorlar. Onlara hizmet etmek, onlarla birlikte olmak bizler için mertebelerin en yükseği.

 

Herkesin miraç kandilini kutluyorum ve miraç kandilinin hayırlara vesile olmasını cenab-ı hak’tan niyaz ediyorum.”

GELENEK BOZULMADI!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin