GELENEKLERİMİZDEN NİŞAN MERASİMİ YAŞATILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi tarafından hayata geçirilen ‘Yaşayan Şehir Canlanıyor’ projesi kapsamında Nişan merasimi gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, Milletvekili Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can’ın eşi Nesrin Can, kız ve erkek tarafından konuklar ile davetliler katıldı.

 

Gerçekleştirilen nişan merasiminde temsili kayınvalide olan Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can’ın eşi Nesrin Can, gelin annesi olurken, Vali Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın elti, Milletvekili Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı hala ve Müze Sorumlusu Yurdanur Kırlı ise görümce oldu.

“AMACIMIZ GÜZEL GELENEKLERİMİZ TEKRAR HATIRLATMAK VE YAŞATMAKTIR’’
Yapılan etkinlik hakkında açıklama yapan Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi Sorumlusu Yurdanur Kırlı, amaçlarının güzel geleneklerimizi yaşatmak ve tekrar hatırlatmak olduğunu kaydetti.

 

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde geleneklerimizi bir bir yaşatmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Kırlı, şunları söyledi:

‘Yaşayan Müze Canlanıyor’ etkinliklerimizden çeyiz sermeyi iki gün önce gerçekleştirdik. Bugün ise kızımızın nişanını yaptık. Sadece kına gecesi demiyoruz. Bir gün önce olan hazırlıklarımız ve ertesi gün kaynanamızın takacağı takılar, döşek üzerinde kına yakımı, tel bağlama, karşılıklı görümceler ve eltilerle oynama geleneğini müzemizde yaşatmak ve canlandırmak istedik. Müzeye gelen ziyaretçiler kına gecemizi görsünler, yaşamayanlar yaşasınlar. Belki bazı insanlarımız yapmamıştır. O duyguyu yaşasınlar istedik. Güzel bir etkinlik oldu ve güzel ilgi oldu. Gelen herkese teşekkür ediyorum.”

GELENEKLERİMİZDEN NİŞAN MERASİMİ YAŞATILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin