GENÇ KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük’te Genç Çiftçi Projesi kapsamında destek alan kadın çiftçilerin bilgi ve tecrübelerini arttırmak amacı ile “Genç Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması” düzenlendi.

Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan yarışmaya Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Keskin, Bozüyük Tarım İlçe Müdürü Süleyman Canan, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Tarım İlçe Müdürü Süleyman Canan “Genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı; Bakanlığımızca tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girşimciliğinin desteklenerek, gelir düzeylerinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla yürütülmektedir. Bu programı düzenlemekteki amacımız tarımımızın yükünü çeken olmazsa olmazımız bayanların bu sektörde var olduğunu ön plana çıkartmak, farkındalık yaratmak ve 2016 yılında ilçemiz köylerinden destek alan kadın çiftçilerimizin bilgi ve tecrübelerini artırmaktır” dedi.

 

 

Ardından konuşan Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise “Biz kadınlarımıza değer verdiğimiz için genç çiftçilerden önceliği kadınlara verdik. Genç çiftçi projesinden 60 kişi bayanlar 40 kişi civarında erkekler faydalanmışlar. Böylece kadınlarımıza daha fazla değer verdiğimizi ortaya koymuş olduk. Burada bizim amacımız Bakanlık olarak toprağı suyla, çiftçimizi de bilgiyle buluşturmak. Toprağı doğru suyla buluşturmak, çiftçimizi de doğru bilgiyle buluşturmak” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından 5 kişinin yarıştığı yarışmada 20 sorudan 19’una doğru cevap veren Özlem Sakarya yarışmanın birincisi oldu. Program dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

GENÇ KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin