HALKIMIZ RAHAT OLSUN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlimizde faaliyet gösteren bazı basın yayın organlarında yer alan “Hayvan gübresinin su deposu yanında ne işi var? Çakırpınar yolu üzerindeki Bilecik Belediyesi’ne ait su deposu yanına gelişigüzel dökülmüş olan hayvan gübresi insan sağlığını tehdit ediyor.” Ana başlıklı haberinde geçen konuyla ilgili Bilecik Belediyesi İlgili Müdürlükleri, Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli incelemeler yerinde yapılarak konuyla ilgili incelemeler ve gerekli işlemler başlatıldığı ve konuda vatandaşlarımızın rahat olması uyarısında bulunuldu.

 

Bilecik Belediyesi tarafından konu hakkında yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Gübreyi atan tarla sahibinin tespiti sonrası tarla sahibinin beyanı ve yapılan kurum uzmanları tespitlerinde mevcut gübrenin tavuk gübresi olduğu ve bir haftadan kısa süredir. Bu konumda bulunduğu belediyemize sözlü olarak bildirilmiştir. Gün içerinde gübrenin kaldırılarak başka alana taşınacağı ve mevcut gübreyle temas halinde bulunan toprağın, su sondaj borusunun 80 metre derinlikte olması nedeniyle olası kirleticilere maruziyetinin mevcut süreçte söz konusu olamayacağı kanaatine varılmıştır. Zamanla olası su kaynağına erişim riskini engellemek amacıyla üst yüzey toprağı sıyrılacak ve yeni toprak aktarılacaktır.

 

Bilecik (Merkez)’de kullanmakta olduğumuz içme suyumuz Karasu (Bozüyük/BİLECİK) su kaynağında, çıkış noktasında direk boru hattına bağlanıp sıfır dış kontaminasyona (kirleticiye) maruz kalarak boru hattıyla Bilecik su depolarına ulaşmaktadır. Söz konusu haberde su deposu olarak belirtilen alan belediyemiz tarafından genel kullanımda olmayan eski bir su kuyusudur. Su kuyusunun faaliyette olmadığı konuyla ilgili müdürlüklerde kayıt altında bulunmaktadır.

 

Belediyemizin Çakırpınar bölgesinde 4 adet su sondaj kuyusu mevcuttur. Bu kuyular karasu hattının yeterli olması nedeniyle normal koşullarda hizmet dışıdır. İlimize su sağlayan karasu hattında patlak oluşumu durumlarında su depolarının tamamen boşalması riskine karşılık arıza süresince devreye alınmaktadır. Yakın dönemde arıza ve su kuyularından su temini faaliyeti olmamıştır. Belediyemiz her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak kuyuların olası devreye alınması öncesi belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmette olan Portatif Su Saha Kontrol ve Analiz Cihazları vasıtasıyla kimyasal iç saha denetiminden geçirilerek su kaynaklarındaki suları depolara aktarılmaktadır.

 

Her türlü riske karşılık habere konu su kuyusu belediyemiz tarafından kontrol altında tutulacaktır. Sudan gerekli numuneler belediyemizce alınmıştır. Gerekli kontrol tetkikleri yapılarak depo düzenli kontrol edilecektir.

 

Belediyemizce içme suyunda klorla dezenfeksiyon sağlanması amacıyla “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik” kapsamında kullanılması zorunlu olan klorlama işlemi uygulanmaktadır. İçme suyu depolarında tam otomatik klorlama sistemleri mevcuttur. Klorlama, suyun işlendiği depodan kullanıcıya ulaştığı çeşmeye kadar sürekli dezenfeksiyon sağlayan bir yöntemdir.

 

Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilimizde bulunan farklı noktalardan su numunesi alınarak bağımsız kimyasal ve mikrobiyolojik testlerden geçerek belediyemize kurumca sonuçlar rapor edilmektedir. İlimizde yapılan son analiz çalışması 04-06.06.2018 tarihlerinde 9 farklı uç noktadan yapılan analizlerde her hangi bir mikrobiyolojik ve kimyasal kirliliğin olmadığı tarafımıza rapor edilmiştir.

HALKIMIZ RAHAT OLSUN
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin