Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edebali Ortaokulu Konferans Salonu’nda Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgünbaşkanlığında İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Şube Müdürü İbrahim Barış Kalın ile komisyon üyesi kurum müdürleri, sendika, gazete, dernek ve vakıf temsilcileri katıldı.

Şube Müdürü İbrahim Barış Kalın, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince açılan kurslara ilişkin sayısal verileri yorumlayarak bir sunum yaptı. Kalın, sunumunda şu bilgileri verdi: “1 Eylül 2015- 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında ilimiz genelinde 1915 kurs açılmıştır. Genel kurslara katılan kişi sayısı 31707’dir. Meslek kurslarına katılanlar 12681, okuma yazma kurslarına katılanlar 404 kişidir. Toplamda 44542 kursiyerimiz kurs görmüştür. Eylül 2016’dan itibaren biten veya devam eden kurs sayıları ise şöyle: Toplam 922 kursumuz açıldı. Bunların 502’si genel, 362’si meslek kursları, 58’i okuma yazma kursu olmak üzere bu kurslarda toplam 18680 kursiyerimiz kurs görmüştür veya görmektedir.”

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İş-Kur Müdürlüğüyle düzenlenen protokol çerçevesinde Bilecik Halk Eğitim Merkezinde “Bilecik Bezi Dokuma Kursları”nın açılışını Sayın Valimizin de katıldığı törele gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

 

Bu kursu alan kursiyerlere, KOSGEP kurslarıyla Girişimcilik kursları da verileceğini söyledi. Durmuş, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine bu şekilde biz de destek vermek istiyoruz. Kadınlarımızın kurs bitiminde evlerine dönüp oturmalarını istemiyoruz. Onları üretim sürecine dâhil etme amacındayız. Aynı zamanda Kayı amblemli atkılar üreterek Bilecik’in tanıtımına da katkı sağlamak istiyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün amaçları doğrultusunda örgün eğitim dışındaki bireylerimizi de topluma kazandırabilmek, üretime dâhil edebilmek istiyoruz. Bu konuda diğer kurumlarla da iş birliği içinde çalışmalar yapacağız.”

 

Toplantının sonunda katılımcıların kurslara ilişkin talepleri ve değerlendirmeleri alındı ve sorular cevaplandı.

Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin