HAYDİ ÇOCUKLAR BİSİKLETLE OKULA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde 2016 yılından bu yana düzenlenen ”Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” etkinliği ile bir kez daha bisiklet kullanımına dikkat çekildi.

Europen School Sport Day (Avrupa Okul Sporları Günü) kapsamında Beşiktaş Mahalle Muhtarlığı önünde bir araya gelen çocukları karşılayan Belediye Başkan Vekili Semih Tuzak, çocuklara simit ve meyve suyu ikram etti.

Sağlıklı Kentler Birliği olarak şehir içi ulaşımında bisiklet kullanımının önemine değinmek, bisikletin etkin bir ulaşım aracı olduğu bilincini yaymak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” etkinliğinde çocuklar daha sonra Osmangazi Ortaokulu’na bisikletleri ile ulaştı.

‘’AMACIMIZ SAĞLIKLI VE HAREKETLİ YAŞAMA DİKKAT ÇEKMEKTİR’’

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, düzenlenen etkinliğin önemine değinerek, şunları söyledi:

‘’Bugün, ‘’Haydi Çocuklar Bisikletle Okula’’ etkinliğimizin beşincisini düzenliyoruz. Osmangazi Ortaokuluna çocuklarımız, bisikletleriyle gidecekler. Sabah burada toplandık ve kendilerine bilgiler aktarıldı. Pazartesi ve Salı günleri de okullarımızda çocuklarımıza trafikte bisiklet kullanımına ilişkin eğitimler verildi. Çocuklarımızla birlikte bu etkinlik vasıtasıyla sağlıklı ve hareketli yaşama dikkat çekmek istiyoruz. İlk kez bu iki okulumuz yani Edebali ve Osmangazi Ortaokulumuz bu etkinlik ile Avrupa Spor Haftasında, Avrupa Okul Sporları Günü etkinliklerinde uluslararası platformda yer almış olacak. Katkıları dolayısıyla Belediye Başkanımız Semih Şahin’e, katılımları dolayısıyla Başkan Vekilimiz Semih Tuzak’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu anlamlı projemizde bizlere katkı veren bütün okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Bilecik Belediyesi Bisiklet Antrenörü ve Proje Üretim Merkezi Görevlisi Hakan Yavuz ise etkinlikte çocuklara, trafikte bisiklete binmenin kuralları ile güvenli bir ulaşım için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

HAYDİ ÇOCUKLAR BİSİKLETLE OKULA
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. kampanya güzel ama Bilecik bisiklet kullanımı için uygunmu,özel bisiklet yolları varmı

    Cevapla
  2. inşallah yapılır bisiklet yolları

    Cevapla
Bizi Takip Edin