İLK KEZ İPEK BÖCEĞİ VE KOZA İLE TANIŞTILAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından ‘’Yaşatmaya Devam Ediyoruz’’ projesi kapsamında Yaşayan Şehir Müzesine gelen çocuklar, ilk kez ipek böceği ve koza ile tanıştı.

Bilecik Belediyesi ile Kozabirlik tarafından düzenlenen etkinliğe ilkokul ve ortaokullardan 100’ü aşkın öğrenci katılarak, ipeğin kozadan çıkışını gördüler ve merak ettikleri sorulara cevap buldular.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Koordinatörü Arkeolog Mesut Ünver, gerçekleştirilen aktivite hakkında verdiği bilgide şunları kaydetti:

‘’Bilecik Belediyesinin katkıları ve Kozabirlik’in işbirliğinde bugün kozadan ipek çekimi etkinliği yaptık. Daha önceki etkinliklerimizde çocuklara, böceğin dutla buluşması ve beslenmesini daha sonra kozaya nasıl geçtiğini ve en son kelebek oluşlarını göstermiş ve anlatmıştık. Şimdi artık gerçekten ipeğin kozadan nasıl çıktığını ve ipeğin nerelerde kullanıldığını gösterdik. Onlara bu anlatımı yaptıktan sonra onlara bir koza hediye ederek, onları en güzel şekilde uğurluyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkıları ile bu aktivitemizi şehrimizdeki bütün okuldaki çocuklarımızla buluşturacağız. Bunu da yaparken Belediye Başkanımız Semih Şahin’in katkılarının çok olduğunu ve teşekkürlerimizi iletiyorum.’’

‘’BİLECİK’TEKİ BÜTÜN ÇOCUKLARI İPEK BÖCEĞİ VE KOZA İLE TANIŞTIRACAĞIZ’’

Düzenleyecekleri etkinlikler ile Bilecik’teki bütün çocukları ipek böceği ve koza ile tanıştıracaklarını kaydeden Ünver, ‘’Çocukların mutlu olduğunu gördük. Onların sorularını cevaplandırdık ve zaten programı yaparken bir sloganımız vardı. ‘Her çocuğa bir koza’ demiştik. Her çocuk bir koza gibi ve daha çok değerlidir. Onlar, bizim için küçük kozalar ve işlenip ipeğe dönüşecekler. Biz de bu etkinlik ile onların eğitimine küçük de olsa bir katkı sunmak istedik’’ dedi.

İLK KEZ İPEK BÖCEĞİ VE KOZA İLE TANIŞTILAR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin