İNGİLİZCE KONUŞMAK KARİYERİNİZE DOPİNG ETKİSİ YAPACAK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiç şüphesiz ki dünya giderek globalleşmekte ve bu da beraberinde kişiler için pek çok gerekliliği de yanında getirmektedir. Bu nedenle kişiler globalleşen dünya standartlarında yer alabilmek için şu an dünya çapında konuşulan ve evrensel bir dil olan İngilizceye de hâkim olmak zorundadırlar. Çünkü değişen dünya standartları nedeniyle artık neredeyse her iş alanında işverenler çalışanlarından İngilizceyi bilmelerini de istemektedirler. Bu nedenle hangi meslek dalı olursa olsun biraz olsun işinde ilerlemek ve kariyer yapmak isteyen herkes için İngilizce bilmek zorunlu hale gelmiştir diyebiliriz. Tabii ki bunun için de temelden sağlam bir İngilizce eğitimi almış olmak çok önemlidir fakat mevcut eğitim sistemimiz de ne yazık ki bu şekilde İngilizce alanında temelden sağlam bir eğitim alarak gelmiş olmak çok zordur. Bu nedenle de bu zorunluluğa kolaylık sağlamak için İngilizce kursları ortaya çıkmıştır. Bu kurslar sayesinde kişiler temelden bir online İngilizce eğitimi almaya başlayarak gerek günlük konuşmaya yönelik olarak gerekse de bu anlamda özel olarak düzenlenen dil sınavlarına yönelik olarak İngilizcelerini geliştirmekte ve kariyer hedeflerine mevcut dünya ve iş standartlarında dil bilmeyenlere göre bir sıfır önde başlamaktadırlar.

İyi maaşlı bir iş bulmak, ofis işlerinde İngilizce bilmeden genelde çok zordur. Nedeni ise basit. Yüksek maaş verilen tüm şirketler yabancı sermayelerdir. Ve genel merkezleri yurtdışındadır. Bir şekilde işleri bu merkezlere rapor etmek gerekir. Bazen konuşma İngilizcesi yeterlidir, bazense Sadece yazma İngilizcesi. Eğer ki İngilizce öğrenmek için çok zamanınız yoksa, bu iki alandan hangisi daha çok gerekli ise onun üzerine egzersizler yapmanız önerilir. Son dönemde en çok popüler olan İngilizce geliştirme biçimi, Online kanallar ile yapılan özel İngilizce dersleri. Nasıl mı? Dünyanın diğer ucundaki Özel İngilizce öğretmenine saniyeler içerisinde bağlanıp Günde 1 saat olmak üzere tekrarlı aralıklar ile konuşma pratiği yapıyorsunuz. Bu öğrenme yöntemini seçeceklere tavsiyemiz Preply özel derslerini denemeleri. Yazma için daha çok bireysel ve gramere dayalı bir aktivite olduğu için, örgün kurslara gitmek daha mantıklı gibi gözüküyor.

İNGİLİZCE KURSLARINDA NE ŞEKİLDE EĞİTİM VERİLİR?

 

Şu an günümüzde bu anlamda kişilere İngilizce eğitimi veren neredeyse sayısız dil kursları bulunmaktadır. Fakat bu noktada kurslar eğitim şekilleri, bu anlamda kullanmış olduğu kaynaklar ve hocaları ile birbirlerinden ayrılabilmektedirler. Bir kere iyi bir İngilizce kursu öncelikle eğitim vereceği kişinin bu anlamdaki yeterlilik seviyesini en doğru şekilde ölçmeli ve kişinin yeterlilik seviyesine göre bir eğitim başlatmalıdır. Örneğin; bu noktada İngilizce yeterlilik seviyeleri A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 gibi şekillerde derecelendirilmektedir. Bu derecelendirme sisteminde A1 seviyesi başlangıç seviyesini ifade etmektedir. Daha sonradan da kişilerin bu yeterlilik seviyelerine göre eğitim bu alanda uzman hocalar eşliğinde başlatılmalı ve kişilerin bu doğrultudaki hedeflerine göre gerek sınava yönelik olarak ya da gerekse konuşma ve telaffuz alanında gelişmelerine yönelik olarak eğitim verilmelidir.

 

İNGİLİZCE KURSLARINA GİDENLER NELERE DİKKAT ETMELİDİRLER?

 

Bu açıklamalar doğrultusunda İngilizce kurslarına giderek eğitim almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli husus kendi yeterliliğini biliyor olması ve kurstan da yetersiz olduğu yerden eğitime başlamayı talep etmesinin gerekliliğidir. Bu sayede İngilizcesini geliştirmek isteyen kişiler işini iyi yapan bir kurs bularak kendisi adına gerekli özveriyi de gösterdiği takdirde bu anlamda kendisini en hızlı şekilde geliştirebilecektir.

 

İNGİLİZCE KONUŞMAK KARİYERİNİZE DOPİNG ETKİSİ YAPACAK!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin