İnsanlar Gündemden Uzaklaşınca 1 Gecede İttifak Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) parti üyelerinin katılımıyla yapılan yoklamada 359 oy alarak CHP İl Genel Meclisi Üyesi 2. Sıra Adayı olan Janrat Karaahmet, Genel Merkezlerin karşı olmasına rağmen İYİ parti ile yapılan ittifak anlaşmasına son anda ısrarla sokulan il genel meclisi ittifakı ile sırasının iyi partiye verildiğini basından duyduğunu belirterek, konuya ilişkin Bilecik Belediye Çay Baçhesinde bir basın açıklması düzenledi.

Basın açıklmasında konuşan Karaahmet CHP’den il genel meclisi üyeliğine aday adayı olduğunu ve 500 küsür üyenin katılımı ile yapılan eğilim yoklamasında 6 aday adayı arasından 359 oy ile sıralamaya girdiğini hatırlatarak, ”İYİ Parti ittifakından bahsediliyordu, fakat bir türlü gerçekleşmiyordu. İnsanlar gündemden uzaklaşmaya başlayınca bir gecede ittifak tamamlandı ve bir günde açıklandı.”dedi.

İl Genel Meclislerinde niçin ittifak olmamalı?
Seçim ittifaklarının Türkiye’nin her yerinde yapıldığını ama kendisinin yaptığı araştırmalarda ve Genel Merkezler düzeyinde yaptığı görüşmelerde İl Genel Meclislerinde kesin ittifak olmayacağının söylendiğini kaydeden Karaahmet, Bilecik hariç Türkiye genelinde böyle olduğunun altını çizdi.

 

İl Genel Meclislerinin partilerin kendi oylarından olduğunu ve partilerin bir sonraki seçime o oylara göre hazırlandığını ifade eden Karaahmet seçime giren partinin üyelerinin oy pusulasında kendi bayrağını ve amblemini görmek istediğini ve onurla o ambleme mühürünü bastığını söyledi.

 

Karaahmet; “Yapılmak istenen Karaahmet soyisminin o listeden ötelenmesi ve dolayısıyla Janrat Karaahmet’ in meclise girip çıkarlarından yana çalışmasının engellenmesidir.

 

İYİ Parti yöneticileriyle yaptığım görüşmelerde bizzat bunu vurgulamışlardı bana, ne olduysa oldu 1 günde herşey değişti, yapılmak istenen Karaahmet soyisminin o listeden ötelenmesi ve dolayısıyla Janrat Karaahmet’in meclise girip çıkarlarından yana çalışmasının engellenmesidir. Çünkü, Janrat Karaahmet gördüğü her haksızlığa karşı çıkar ve bunu kamuoyu ile paylaşırdı. Örneğin, hepimizin malı olan İl Özel İdare binasının TÜREV Vakfı’na aylık 50 TL’ ye kiraya verilmesine sessiz kalanlara inat her şeye evet…

 

Bizler üyelerin tercihi ile seçilmiş adaylardık, bizlerde çağırılır gelişen olaylar hakkında bilgi verilemez miydi?
Biz yaptık oldu mantığıyla yapılması etik midir?

Sıralamanın 2. sırasının İYİ Parti’ye verildiğini ve sıralamanın kaydırıldığını cuma günü basından öğrendim. Aynı gün bir basın mensubunun sayın il başkanına” eğilim yoklamsı yapıldı geçerliliği yok mu ? ” diye sorması üzerine hiçbir geçerliliğinin olmadığını söylüyor sayın il başkanı. O zaman siz yönetim olarak 500 küsür üyeyi neden toplayıp seçim yaptınız ? Bu seçimin amacı üyenin gazını alıp onlara hoş mu görünmekti? Sıralama istediğiniz gibi çıkmayınca geçersiz mi oldu?

 

Nokta kadar çıkar için virgül gibi eğilmemiş, kimsenin önünde el pençe divan oturmamışımdır. Geçmişe baktığımda kimlerin nasıl aday olduğunu çok iyi bilirim. Taban ve parti yöneticileri, üyeler ön seçim isterken ön seçimden kaçanların ve merkez yoklamasıyla gelenlerin bir önceki seçimde merkezde birinci olan partimizi ilk yerel seçimde nasıl dip yaptırdıkları hala hafızalarımızdadır. Katıldığım seçim sürecinde hiçbir güçten icazet almadım. Ben aday olmaya birilerine danışarak değil parti üyelerime ve halkıma danışarak karar veririm. Bu yola çıkarken önce sevgili muhtarlarımıza, üyelerimize ve Bileciklilere danıştım. Onların destekleri ile başvuru yaptım. Yaşamım boyunca yağtığım hiçbir şeyden, yazdığım yazılardan, paylaşımlardan pişmanlık duymadım.

 

Ben bu göreve talip olurken ne parasında pulunda, ne forsunda, ne gezilerinde gözüm vardı . Ben bunların hepsini aşmış bir kişiyim. Ama oturup dersime çalıştım köylüye ve köylere nasıl destek olabilirim, nasıl onların üretime katkıda bulunmalarını sağlarım ki bu projelerimin bir iki tanesini bir kaç muhtarımızla paylaştım. Onlar da şaşırıp mutlu oldular. Çünkü bu güne kadar onlara hiçbirşey sorulmamış. Tam bu düşüncelerimi projelendirme aşamasında iken , ki partimize çok puan getireceğine inandığım projelerdi bunlar. Bu haberle karşılaştım.

 

Hiçbir koltuk ,makam ,maddiyat ve güç beni satın alamaz. Buna en basit örnek iktidarda SHP varken ve o partinin üyesi iken, bizler istifa edip bugün yönetimlerde bulunan ve^aday olan birçok kişinin engellemesine rağmen ne mutlu ki CHP’yi kuran ekipten birisiyim.

 

Tarih bunların hepsini yazacaktır.
Bana inanan ,güvenen ,eğilim yoklamasına katılan 359 üyenin ve katılamayan ama gönlünün benden yana olduğunu bildiğim parti üyelerimin ve Bilecik halkının benden beklendiğini yapacağım. Bu benim partime ve onlara olan vicdan ve gönül borcumdur. Tarih bunların hepsini yazacaktır. Eğer ki bundan sonra bir daha sıralamayla oynanmazsa şu an da bulunduğum 3. sıra adaylığında beklenen gibi istifa etmeyip, partimin neferi olarak çalışacağım.

İnsanlar Gündemden Uzaklaşınca 1 Gecede İttifak Açıklandı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Helal olsun Ankara’daki abiye ne derse o oluyor çok yazık CHP yi Bilecik’te kendi kin nefret duygularını tatmin etmek içimin elinden geleni il ilçe bşk lıklarına yaptırdı ama yakışmadık acaba hangi yüzle Bilecik’e Gelipte üye ve halkını kucaklayacak , bu yapılan haksızlık hesap sorulmayacakmı bu zattan ama alışmışlar bunlat sen ben bizim oğlan siyaset yapmaya bilecikte CHP bin bu davranışları halkın tepkisini çekmedimi yazık yazık içine ettiniz siyasetinde partininde yazık çok yazık

    Cevapla
Bizi Takip Edin