İŞKUR’DAN ANNELERE 400 TL DESTEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR İl Müdürlüğü, İşbaşı Eğitim Programına katılan annelere ilave 400 TL destek verecek.

 

Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan annelerin bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği program süresince İŞKUR tarafından karşılanacak.

 

Bakım desteği en fazla bir çocuk için olacak ve İşbaşı Eğitim Programına katılan anneler çocuklarını kaydettikleri bebek-çocuk bakım evleri kayıt belgelerini takdim ettikleri takdirde her ay 400 TL ilave ücret alacak.

Bilecik İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan, İşbaşı Eğitim Programlarına katılan annelere program süresince aylık 400 TL ilave destek verileceğini bildirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hayata geçirilen ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ kapsamında daha çok vatandaşın iş ve meslek sahibi olması için çalışmalarının devam ettiğini bildiren Müdür Tozan, sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek İşbaşı Eğitim Programlarına katılan annelere yönelik destekle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Ayhan Tozan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları aktardı:”Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlarımıza bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları aylık 400 TL bakım desteği program süresince tarafımızdan karşılanacaktır. Bakım desteği en fazla bir çocuk için olacak ve İşbaşı Eğitim Programına katılan annelerimiz çocuklarını kaydettikleri bebek-çocuk bakımevleri kayıt belgelerini takdim ettikleri takdirde her ay 400 TL ilave ücret alacaktır” dedi.

 

Tozan açıklamasının devamında, İŞKUR tarafından verilen destekler ilgili bilgiler vererek şunları dile getirdi:”İşbaşı Eğitim Programdan faydalanan işverenlerimizde işe alacağı kişiyi işbaşında görme fırsatı bulmakta, yetiştireceği süre boyunca da cebinden herhangi bir ücret çıkmamaktadır. Ayrıca programı başarıyla bitiren katılımcıları şirket bünyesine aldığı takdirde SGK teşvikleri devreye girmektedir. Programın süresi İmalat sektöründe en fazla 6 ay, hizmet sektöründe en fazla 3 ay olacaktır. Bu programların katılımcı giderleri günlük 61,65 TL, öğrenciler için 46,23, işsizlik ödeneği alanlar için 30,82 TL. Oyun geliştirme uzmanı, bulut bilişim, siber güvenlik ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanacaktır ve katılımcılarımıza günlük 75 TL zaruri gider tarafımızca ödenecektir.

 

 

Program boyunca kişilerin İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi, Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri yine İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.Ayrıca Kurumumuz ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” (MEGİP) imzalanmıştır. Protokol kapsamında işverenlere ek ders saati ücreti ödemesinin iki katını geçmeyecek şekilde Eğitici Gideri, katılımcılara günlük 61,65 TL Zaruri Gideri ve Sigorta Prim Giderleri, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Bakanlıkça çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin belge masrafı ile brüt asgari ücretin yarısını geçmemek üzere sınav ve belge ücreti İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Bu protokol ile ilgili detaylı bilgiyi yine İl Müdürlüğümüzde görevli İş ve Meslek Danışmanlarımızdan edinebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

 

Son olarak Ayhan Tozan; programa katılmak isteyen vatandaşların işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi İŞKUR’dan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebileceklerini, işverenlerin de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan talep edebilecekleri bilgisini aktardı. Kaynak: İŞKUR’DAN ANNELERE 400 TL DESTEK

İŞKUR’DAN ANNELERE 400 TL DESTEK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin