KÖSERE DERESİ BİLECİK’İN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kösere Deresi, Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası’nın girişimleriyle gölete çevrilerek Bilecik ekonomisine büyük katkıda bulunacak.

Abbaslık Köyü’nün alt bölümü ile Talaş havuzu olarak bilenen ve bölgeden gecen Kösere Deresine gölet yapma çalışmaları için somut adımlar atılmaya başlandı. DSİ tarafından yapılan analizler ve ölçümler neticesinde gölet yapılmaya uygun görülen Kösere Deresi gölet yapıldığı takdirde Pelitözü Göleti’nin 3 katı olacağı belirtildi.

 

Bilecik’in tarihi boyunca en büyük projelerinden biri olmaya aday olan Kösere Barajı Projesi bitirildiği takdirde Bilecik’in içme ve sulama suyunu karşılamanın yanı sıra gezi rotalarına da eklenerek ciddi bir turizm potansiyeli oluşturulacağı ön görülüyor.

 

TSO Turizm Komite Başkanı Yüksel Gökçedağ, Kösere Deresi Göletiyle ilgili yaptığı açıklamada; “Ticaret ve Sanayi Odamız Bünyesindeki Turizm Komisyonu toplantısında, ufak bir beyin fırtınası sonucu ortaya çıkan, odamızın ve Turizm Komisyonumuzun gayretleri ile şu an 2019 yılı Yatırım programına alınma aşamasına kadar gelen Kösere Deresi projesi ile ilgili beyanatta bulunmak üzere sizleri davet etmiş bulunmaktayız.

Devletin ilgili mercileri tarafından tüm tetkikleri yapılan ve incelemeleri tamamlanan, toplam 45 milyon metreküp su toplama havzasına sahip olan Kösere Deresi Projesi, ilimizin içme ve sulama suyu ihtiyacının giderilmesi noktasında büyük katkılar sağlayacak bir projedir. Ayrıca bu projenin hayata geçmesi ile birlikte, ilimizin turizm potansiyelinin gelişmesine katkı verecek bir doğal güzelliğe de kavuşmuş olacaktır.

 

Tüm bu hususları dikkate aldığımızda ilimizin ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesine olumlu katkılar verecek bu projenin ortaya çıkışından, 2019 yılı yatırım programına alınmasına kadar geçen süreçte desteklerini esirgemeyen; Bilecik’in Fatihi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e Dönemin Bilecik Valisi Sayın Süleyman Elban’a ve Valimiz Sayın Bilal Şentürk’e Dönemin Bilecik Belediye Başkanı Milletvekilimiz Sayın Selim Yağcı’ya, İlimiz Milletvekili Sayın Yaşar Tüzün’e Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Halil Eldemir’e Odamız Meclis Başkanı Sayın Erdal Erşan’a, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şükrü Keskin’e, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyemiz Mehmet Ergün’e, Dönemin TSO Başkanı Mefail Ateş, Dönemin TSO Meclis Başkanı Hakkı Aynur’a ve daha önceki dönemlerde görev alan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerine ve projemizi halkımıza duyurma noktasında desteklerini esirgemeyen siz değerli basın mensuplarına şükranlarımızı sunar, projenin tüm Bilecik halkına hayırlı olmasını dileriz.” ifadelerine yer verdi.

KÖSERE DERESİ BİLECİK’İN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. edebaliye yürüyen merdiven gibi olmasın lütfen

    Cevapla
  2. 18 Nisan 2019, 15:14

    Kızıldamlar barajı varda noluyor. Dibindeki küre arazileri sulanamıyor. Bu bürokrasi ile bu halk daha çok pahalı sebze meyve yer.

    Cevapla
  3. Tso son yılların en başarılı çalışmasına imza atmış görülen oki tso da proje yapanlar varmış yüksel kardeşimizi kutluyorum ve meclisini sizden ricam bebkadan da bir proje geçirmeniz Bursa Eskişehir in büyümeye ihtiyacımı var Bilecik’in. projesi yok lütfen ortak akıl projesine destek olun hepinize selamlar saygılar sunuyorum

    Cevapla
  4. Sayın yuksel beyi tebrik eder başarılarının devamını dilerim gerçekten bilecigimize cok güzel projelere imza atıldı yeniden yuksel beyi tebrik eder daim başarılarını dilerim

    Cevapla
  5. Bu proje için yüksel beye çok teşekkür ediyoruz ve turizmine çok ciddi katkı lar sağlayacığı kanaatindeyim katkısı olan herkeze teşekkürler

    Cevapla
  6. edabaliye yürüyen merdiven gibi olmasın diyen arkadaş … keşke ilgililere sorsaydınız gerekli bilgiyi belgeyi alırdınız çünki yürüyen bir süreç herhangi bir aksama yok parası hazır sadece en iyi şekilde olması için zaman detaylı bilgilendire biliriz

    Cevapla
  7. Bu gölet işiyle iştahlı bir şekilde ilgilenen tso üyelerine birkaç sorum olacak. 1) Bu gölet yapıldıktan sonra göletin kuzey yamaçları imara açılacakmı? 2) İmara açılır ise üyeler içinde buralarda gölet manzaralı arazileri olanlar varmı? 3) Gölet yapıldıktan sonra bu gölete kanalizasyon verilirmi? 4) Dört tarafı birçok göletler ile dolmuş olan Bilecik’in bu yeni gölet ile iklimi ve ekolojik dengesi pozitif mi negatifmi etkilenir araştırıldımı? 5) Daha önce bazı örnekleri bulunan projeler gibi bir rant kapısı oluşurmu?

    Cevapla
  8. 21 Nisan 2019, 14:16

    yazında cümle düşükleri ve yanlışlar var. Yazılarına dikkat et.

    Cevapla
  9. imla kurallarına takılarak ana düşünceyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.!.?

    Cevapla
Bizi Takip Edin