KPSS Şartı Olmadan Nasıl Memur Olabilirim?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS Olmadan Nasıl Memur Olabilirsiniz?

Herkesin en çok merak ettiği KPSS sınavına girmeden memur olunur mu? Sorusuna cevap veriyoruz. KPSS başvuru şarların neler? KPSS Sınavına ilişkin gerekli bilgiler ve KPSS Yönetmenliğinde geçen maddeleri sizler için açıklıyoruz. İşte sizler gelen o soruların cevapları.

 

Devlet Memurları Kanunu diyor ki, 657 sayılı kanuna ilişkin olarak her hangi bir Kamu bölümüne atanacak olan kişilerin, ilk önce girilmesi şart olan Devlet Memurluğu sınavlarına giriş yaparak iyi bir başarıyla sınavı kazanmaları gerekmektedir.

Varan 1 : Kamu Personeli Seçme Sınavına Girmeden Nasıl Memur Olunur?

Evet Kamu Personeli Seçme Sınavına Girmeden Nasıl Memur Olunur? Sorusuna cevap veriyoruz. İşte KPSS şartı olmadan girilecek yerleri sırasıyla şöyle sayabiliriz; Kaymakam adayları, Askeri Adalet Teftiş Kurulları, Adalet Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları, Bakanlık Teftiş Kurulları ve Jandarma Genel Komutanlığı

Varan 2 : İstisnai Memurluklar Hangileridir?

Evet İstisnai Memurlukları ise şu başlıklar altında sıralayabiliriz; Bakan Yardımcılıkları, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Türkiye Büyük Millet Meclisinin memurlukları, Başbakan Başmüşaviri, Savunma Sanayi Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları, I.Hukuk Müşaviri, Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ait Başkan, Başkan Yardımcısı, Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Uzman, Uzman Yardımcısı, Müşavir Avukat ile Şube Müdürleri (Uzman), Başbakan Müşavirliklerine.

KPSS Şartı Olmadan Nasıl Memur Olabilirim?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin