Kuruyan Ciltler İçin Bakım Önerileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuru bir cilt, zamanla pul pul dökülme tarzında problemlere yol açabiliyor. Bu oluşan dökülmeler sonucunda cilt parça parça görünüme sahiplik kazanıyor. Böyle bir problemin oluşmaması ve yok etmek açısından kuru ciltler için bazı önemli olan bakım uygulamalarının mutlaka yapılması gerekir.

Peki, bu oluşan problemler için kuru cilt bakımı nasıl yapılmalıdır?

Cilt Temizliği Özenle Yapılmalı

Sağlıklı ve oldukça parlak görünen bir cildin var olması, doğru bakım uygulamaları ve iyi bir şekilde temizlik uygulanan işlemlerden oluşur. Önceden yapılmış olan makyajlar doğru ve iyi bir şekilde temizlenmediği vakit ciltte kalıntı oluşturacağından cildin hava almasını engelleyecektir.  Cilt hava almadığı için daha sonra kuruma problemlerine neden olacaktır. Bu tip cilt problemlerinin oluşmaması açısından mutlaka yapılmış olan makyaj iyice temizlenmelidir. Ardından yüz temizleme jeli yardımıyla yüz yıkanarak derinlemesine bir temizlik uygulamasın sağlanmalıdır.

Nemlendirici Maske İle Derinlemesine Nemlendirme

Cildiniz için bakım yöntemlerini uygulamaya bir vaktiniz yoksa eğer, kısa süre içerisinde nemlendirme işlemini gören ve cildin kaybetmiş olduğu enerjiyi yeniden geri kazanmasını sağlayacak olan nem maskelerini uygulayabilirsiniz. Bu nemlendirici maskeleri her kozmetik ürün mağazalarında bulabilirsiniz. Nemlendirici maskeler içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cilde iyi bir parlaklık sağlanabilir ve kuruma problemlerinin önüne geçilebilir.

Cilt Dokusunun Yenilenmesi

Cildin üst katmanında bulunan zamanla oluşmuş ölü deriler dökülmeye başlar ve makyaj yapıldığı vakit pürüzsüz bir görünüm elde edilemez. Bu problemin oluşmaması adına ciltte zamanla var olmuş olan tüm ölü derilerden cildi kurtarmak gerekir. Kurtarma işlemi yaparken bu tarz yöntemler uygulanabilir:

  • Çeşitli doğal bakım yağları ile birlikte masaj uygulaması.
  • İçlerinde mikro tanecik olan peeling işlemi.
  • Doğal sabunlarla birlikte cildi temizleme.

Bu tarz uygulamalar yardımıyla birlikte ciltte oluşan kuruluklar yok edilir ve ekstra ışıltılı bir görünüme sahip olunur.

Kuruyan Ciltler İçin Bakım Önerileri
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin