KUTLU FETHİN 717. YIL DÖNÜMÜ GÖRKEMLİ TÖRENLE KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in fethinin 717. yıldönümü, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre merkezinde düzenlenen görkemli törenle kutlanırken törende Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi’nin açılışı da gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Türbesi’nde yapılması planlanan ancak yağışlı havadan dolayı Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre merkezinde Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ünlü hafız Yavuz Mutlu tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti izleyenleri mest etti.

DSC00578

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telgrafları salonda okundu. Okunan mesajları, salondaki vatandaşlar alkış yağmuruna tuttu.

DSC00552

Programın açılış konuşmasını yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in fethinin mübarek olmasını dileyerek, “Bu proje bir taraftan tarih projesi bir taraftan da kültür ve eğitim projesi. Bu proje Osmanlıya mensubiyet ve aidiyet projesi inşallah bu proje gelecek nesillerimiz açısından gezildiğinde, görüldüğünde onların atalarının gurur duyacakları varlıklar olduklarını, geçmişlerinin gurur duyulacak bir tarih olduğunu daha iyi anlatacak bir proje.” ifadelerini kullandı.

DSC00559

Bizlere şanlı tarihi emanet eden büyüklerimizi saygıyla yad etmeyi bilmemiz gerektiğinin altını çizen Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yaptığı konuşmasında “Bugün Bilecik’in bizlere yurt oluşunun 717.yıldönümünü hep birlikte gururla mutlu bir şekilde kutluyoruz. Fetih yıl dönemlerinde amaç, murat fetih ruhunu anlamak fetih ruhunu canlı tıtmak olmalı o fetih ruhu ki en geniş topraklara ulaştığında bu gün 64 ülkenin yer aldığı bir coğrafyada hakkaniyeti, adaleti, refahı, mutluluğu oralara verebilmiş bir ruhun tesirini bu gün bizlerde hissetmemiz, anlamamamız, yeni yetişen nesillere aktarmamız lazım. Bu günlerdeki murat bu olmalı. O fetih ruhunun içerisindeki var olan özellikleri ilahi kelimetullahı  gittiği yere huzur götürmeyi gittiği yeri sömürmeyip oraları iman ve inşa etme aşkını sevdasını bu günler dolayısıyla bizler hissetmeli anlamalı ve bize şanlı tarihi emanet eden büyüklerimizi saygıyla yad etmeyi bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

DSC00563

Son olarak konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın selamını ileterek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün eğer fetih sadece toprakların alınması ülkelerin alınması olarak yorumlarsanız. Bugün dünyada artık fetihler devri kapandı diye yorumlayabilirsiniz ama fetihi insanların kalbini kazanmak gönlünü kazanmak olarak yorumlarsanız. Bugün herkes için bir fetih imkanı vardır. Özellikle Osmanlının maddi kurucusu Osmangazi ve onun kayınpederi manevi mimarı Şeyh Edebali’nin sözlerine baktığınızda aslında bunu alırsınız. Fetih ile alakalı mesaj oralarda gizlidir.Bugün Bilecik’in fethinin 717. yılını kutluyoruz. Pazar günü İstanbulda İstanbulun fethinin 563. yılını kutlayacağız ama inşallah bunlar tabi buralarda  olduğumuz müddetçe kutlamaya devam ederiz bence esas olan insanların kalbini fethedebilmek, onların duasını alabilmek.”

DSC00572

Konuşmaların ardından Bilecik Belediye Mehteran Takımı tarafından davetlilere güzel konser verilirken, Edebali Derneğince hazırlanan Kılıç Kuşanma merasimi canlandırıldı.

DSC_0136

Müftü Necati Akkuş’un fetih duasından sonra ise Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projesinin açılış kurdelası kesildi. Görkemli tören davetlilere şifalı pilav ikram edilmesiyle sona erdi.

 

Enerji ve Tabii kaynaklar müsteşarı Fatih Dönmez ve  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kurucu eski rektörü Azmi Özcan’ın da bulunduğu törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye başkanı Selim Yağcı, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner,Bilecik POMEM müdürü Sadettin Aksoy, Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, AK Parti Bilecik il başkanı Fikret Karabıyık, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

DSC_0173 DSC_0167 DSC_0099 DSC_0085 DSC_0270 DSC_0260 DSC_0252 DSC_0246 DSC_0240 DSC_0227

DSC00578 DSC00577 DSC00575 DSC00572 DSC00569 DSC00568 DSC00563 DSC00559 DSC00552 DSC00549 DSC00546 DSC00539 DSC00538 _DSC0005 _DSC0003 _DSC0002 _DSC0001

 

KUTLU FETHİN 717. YIL DÖNÜMÜ GÖRKEMLİ TÖRENLE KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin