MAKARNACI HÜSEYİN PEHLİVAN’IN HEYKELİ YAPILACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı karadede köyü’nde meftun bulunan, Osmanlı Devlet-i Aliyye’nin 32. Padişahı Sultan Abdülaziz’in başpehlivanlığını yapan Makarnacı Hüseyin Pehlivan’ın heykeli yapılacak.
bilecik haberleri

Osmanlı Devlet-i Aliyye’nin 32. Padişahı Sultan Abdülaziz’in başpehlivanlığını yapan ve  Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı karadede köyü’nde meftun bulunan Makarnacı Hüseyin Pehlivan’ın Pazaryeri ilçe girişine heykeli yapılacak.

 

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Aydın Aşkan tarafından ilçe girişine pehlivan Makarnacı Hüseyin’in heykelinin yapılması için anlaştıklarını belirten Pazaryeri belediye başkanı Muzaffer Yalçın, “Uzun yıllar  Sultan Abdülaziz’in baş pehlivanı olan Makarnacı Hüseyin’in Bulgaristan’ın Deliorman’ın Silistre Kazasının Usul Köyünden gelip Karadede  köyünü kurduğu köyde bulunan kabrinin başındaki yazılı taştan anlıyoruz.” dedi.

Başkan Yalçın şu ifadeleri kullandı:

Anısını yaşatmak için Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Aydın Aşkan tarafından ilçe girişine pehlivan dedemizin heykelinin yapılması için anlaştık.Yaklaşık bir ay içinde kaidesiyle birlikte açmayı düşünüyoruz.Biz geçmişimize sahip çıkan bir anlayışla hareket ediyoruz

Tek tek ilçemizin tarihine mal olmuş güzellikleri halkımızın beğeneceği bir şekilde gün yüzüne çıkaracak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine yön veremez.

 

 

MAKARNACI HÜSEYİN PEHLİVAN’IN HEYKELİ YAPILACAK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 12 Nisan 2016, 00:24

    Bilecik Pazaryeri İlçesi Karadere köyü kurucusu Hüseyin MAKARNACI kayın Validem merhum Hikmet MAKARNACI nın dedesidir.Yazınız Metninde ki fotoğraf kendim tarafından yıllar önce İlyas Makarnacıya Şu anda oda merhum Pazaryeri Belediye Başkanına verilmek üzere teslim edilir.Fakat bir daha fotoğraf bizi geri gelmedi.Bu haberi okuyunca duygulandım.Eşim ve ben öğretim görevlisi Aydın AŞ

    Cevapla
  2. 12 Nisan 2016, 00:29

    Bilecik Pazaryeri İlçesi Karadere köyü kurucusu Hüseyin MAKARNACI kayın Validem merhum Hikmet MAKARNACI nın dedesidir.Yazınız Metninde ki fotoğraf kendim tarafından yıllar önce İlyas Makarnacıya Şu anda oda merhum Pazaryeri Belediye Başkanına verilmek üzere teslim edilir.Fakat bir daha fotoğraf bizi geri gelmedi.Bu haberi okuyunca duygulandım.Eşim ve ben öğretim görevlisi Aydın AŞKAN a teşekkür ediyoruz.Biz Bilecik te yaşayan merhum Hüseyin MAKARNACI nın torunlarıyız.Yıllar önce kendisinin kabri ziyareti sırasında mezarını yaptırmak istemiştik fakat muhtar tarafından izin verilmemiştir.

    Cevapla
  3. 12 Nisan 2016, 10:35

    sayın başkanım bu girişiminizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim dedemiz bulgaristanın dulova kazasına bağlı usul köyündendir bulgarca adı sekelova

    Cevapla
  4. 12 Nisan 2016, 21:20

    Benim eşimin annesi Hikmet Makarnacı dayısı Hilmi Makarnacı rahmetli dedemizin torunları dır.Karade de köyümüzde bir hane akrabalarımız bulunmaktadır.Bu fotoğraf bize ait olup bir daha İlyas Makarnacıya tarafından iade edilmedi. Pehlivan dede ile İlgili bir kitap olduğunu bir emekli öğretmene incelemek üzere verildiği dayım tarafından hep anlatılır ve bana sorulur du öğretmeni tanıyorsu n diye.Ben M.EĞT M.emekli bir memurum.Bunlar bir gerçeklerdir.

    Cevapla
  5. 22 Nisan 2016, 08:12

    18saat güreşip yenişemeyince sultan Aptülaziz tarihte ilki gerçekleştirerek makarnacı pehlivanıda baş pehlivanlık ödüllü verip yani sarayda iki baş pehlivan olarak sultanımızın hizmet edmiştir mekanı cennet olsun emeği geçenlerden Allah razı olsun

    Cevapla