Matematiğe Karşı Ön Yargılar Kırılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu tarafından matematiğin sevdirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla “Durakta Matematik Projesi” başlatıldı.

Pazaryeri ilçesinde Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, yoğun kullanılan otobüs duraklarına eğlenceli soruların yer aldığı karikatür ve resimler asıldı.

Çarşı meydanında yapılan törende, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, İmam Hatip Müdürü İslam Özkul, projeden sorumlu Matematik öğretmeni Elif Koral, okul müdürleri ve öğrenciler, Hükümet Konağı önündeki otobüs durağına asılan afişleri incelediler

Okul Müdürü Özkul, Hepinizin bildiği gibi matematik fobisi var çocuklarımızda ve büyüklerimizde. Çocuklarımız matematikten korkuyorlar. Bu korku onların matematikten uzaklaşmasına sebep oluyor. İlçemiz öğrencilerinin matematik ders başarısının düşüklüğü ve yapılan deneme sınavlarındaki Matematik dersi net ortalamaları bizleri üzmekte.

İdare ve öğretmenlerimiz ile Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu olarak bu olumsuz gidişe bir dur demek istedik ve kent merkezindeki 3 durakta projenin uygulanmasına başladıklarını ifade etti.

Çocukların faydasına olacak bu projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını anlatan Özkul, “Amacımız matematiği öğrencilerimizin korkulu rüyası olmaktan çıkarmak, onlara matematiği sevdirmek, yetişkinlerin otobüs duraklarında boş zamanlarını matematikle değerlendirmeleridir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Matematiğe Karşı Ön Yargılar Kırılacak
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin