MİLLETVEKİLİ ELDEMİR, BİLECİK’TEKİ YATIRIMLARI ANLATTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, TBMM’de 2018 Bütçe Kanun Tasarısı konuşmasında Bilecik’e yapılan yatırımları anlattı.

Eldemir, “2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının Türkiye Su Enstitüsü” bölümü üzerine söz aldığını belirterek, “Bu vesile ile sizleri, sizlerin nezdinde de aziz Milletimizi saygıyla selamlıyorum. 2009 yılında ülkemiz, önemli bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmıştır. Bu organizasyon 192 ülkeden 30 binden fazla katılımcı ile gerçekleşen 5. Dünya Su Forumudur. Başarılı geçen bu organizasyon sonrasında, Su konusunda kazandığı bilimsel deneyimi ve vizyonu hayata geçirmek amacıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın çatısı altında, 658 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2011 yılında Türkiye Su Enstitüsü kurulmuştur.

 

Geçmişte Ülkemiz, su alanındaki toplantılarda, sadece gözlemci statüsünde kalmakta iken, artık uluslararası toplantılara aktif şekilde iştirak eden, söz sahibi ülke konumuna gelmiştir. Globalleşen dünyamızda, su politikaları da sınırları aşmaktadır. Dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalmak mümkün değildir. Türkiye, su alanında gerçekleştirdiği mega projeler, yetişmiş insan gücü ve engin bilgi birikimi sayesinde, bölgesinde, su konusunda lider konuma gelmiş durumdadır. Türkiye Su Enstitüsü, farklı disiplinlerden uzman kadrosu ile Ülkemizde ve dünyada su ile ilgili çalışmaları yakından takip etmekte, su meselelerine ilişkin stratejik planlamalara katkı sağlamakta, modelleme çalışmaları ve geleceğe yönelik senaryolarla, karar vericilere danışmanlık yapmaktadır.

 

Son olarak milletvekili olduğu kente yapılan yatırımları anlatan Eldemir, şöyle devam eti:

“Birkaç cümle ile de bütçede yer alan seçim bölgem Bilecik’teki yeni ve devam etmekte olan büyük yatırımlardan bahsetmek istiyorum. Son yıllarda eğitime yapılan yatırımlar ile Bilecik’imizde 700 yeni derslik inşa edilmiştir. 2018’de Bozüyük ilçemizde yapılacak yeni ortaokul inşaatı ile tüm ilimizde ilk ve orta öğretimde tamamen tekli eğitime geçmiş olacağız. İnşaatı devam etmekte olan Bilecik – Yenişehir yolumuzun yapılmasıyla tüm komşu illerimize Duble yollar ile ulaşmış olacağız.Hızlı Tren ile Ankara’ya Eskişehir’e Konya’ya Gidebiliyoruz.

Bursa – Bilecik Hattının inşası da devam edecek ve önümüzdeki yıllarda Bursa’ya da hızlı trenle ulaşmış olacağız. Projeleri tamamlanmış olan Bozüyük Söğüt karayolumuzun ihalesinin 2018 yılında yapılması planlanmaktadır. Bozüyük Lojistik Merkezimizin inşasına devam edilecektir.

 

 

Bilecik Kapalı Spor Salonumuz tamamlanmış olup Bozüyük Kapalı Spor Salonumuz ve Pazaryeri Gençlik Merkezimizin inşaatları yapılacaktır. Devam etmekte olan 250 yataklı Bilecik Devlet Hastanesi inşaatı ile birlikte, 250 yataklı Bozüyük Devlet Hastanemizin inşaatına da başlanacaktır. Geçmiş yıllarda 7 baraj inşaatımız tamamlanmıştır. Şu anda Merkez Bayırköy, Merkez Elmasbahçe, Gölpazarı Demirhanlar, Söğüt Çaltı, İnhisar Samrı, İnhisar Tarpak, Osmaneli Soğucakpınar, Pazaryeri Dereköy, Söğüt Savcı Bey, Yenipazar Yukarıçaylı Barajları olmak üzere 10 adet baraj inşaatımız devam etmektedir. Bozüyük Barajı, Merkez Ayvacık, Gölpazarı Kümbet, Gölpazarı Türkmen, Osmaneli Ağlan, Osmaneli Göynük, Pazaryeri Alınca olmak üzere 7 barajımızın planlamaları devam etmektedir. Ayrıca baraj inşaatı devam eden yerlerin kapalı sulama sistemleri de yapılmaktadır.

 

 

Eldemir, yapılacak daha çok şeyin olduğunu dile getirerek, “Tabi, zaman darlığı nedeniyle tüm yatırımları burada tek tek saymak mümkün değil. Yapılan çok şey var, Ancak yapılacak daha çok işimiz var. Bütün bu projelerin hayata geçirilmesinde Bilecik’imize desteklerini esirgemeyen Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve tüm kamu görevlilerine şükranlarımızı sunarım. 2018 Merkezi Yönetim Bütçemizin hayırlı olmasını diliyor, Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ELDEMİR, BİLECİK’TEKİ YATIRIMLARI ANLATTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 20 Aralık 2017, 20:27

    il ama köy statüsündee hiç bir sey demiyorum 15 sene içersinde bir tane sanayi geldimiii bilecikte ne degiştii hey allahım ya ne güldümmm

    Cevapla
  2. Aynı anda işleme konan hastanelerin bittiği yıllar oldu biz Yeni temel attık deseydin gerçekleri söyleseydin 15 yıldır vaat ettiğiniz 30 km yolu duble yol yapamadınız hep vaat

    Cevapla
  3. 21 Aralık 2017, 23:57

    2018 Bilecik; Yenişehire 20 km lik yolun tamamlandığı, Barajların tamamlandığı, ovaların sulandığı, DH tamamlandığı kısacası Y S E olarak ödediğimiz vergilerin BİLECİĞE döndüğü yıl olur. İnşallah.

    Cevapla
  4. Her yere gittik bir Yenişehir Bursa yoluna gidemedik

    Cevapla
Bizi Takip Edin