Milletvekili Tüzün’e Başkan Bakıcı’dan Cevap Geçikmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde başlayan ve Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Camiliyayla mevkiine kadar ilerleyen yangın CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı arasında polemiğe neden oldu.

Bozüyük sınırına dayanması neticesinde olay yerine giden CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Maalesef üç gün önce bölgemizde çıkan yangının sürekli bir şekilde devam etmesinin büyük kaygılarını yaşıyoruz. Bölgemizde özellikle 3 tane orman kulesinin olmasına rağmen, bir tane bekçinin olmaması, orman yollarının olmasına rağmen, yolların insan boyu otların olmasından dolayı ve de ciddi bir koordinasyon eksikliğinden dolayı bugün bölgemiz bu felaketle karşı karşıya. Şu anda Türkiye’nin en büyük yangını ile karşı karşıyayız. Ne ilgili bakanlıktan, ne de hükümetten hiçbir çare arayışı yok. Yangının çıktığı ilk günden beri köylülerimiz, vatandaşımız 177’yi arıyorlar ve diyorlar ki: yangın var, “o yangın küçük bir yangın, siz köylüler olarak kendi başınızın çaresine bakın” diyorlar. Köylülerle o küçük yangını baş başa bırakıyorlar. Köylülerimiz ağaçları kesmek istiyorlar. Ve Diyorlar ki: “ağaçları kesemezsiniz, siz yangını söndürmeye bakın.” İşte ağaçlar kesilmedi, küçük yangın dendi ve şu anda aşağı-yukarı 300 Hektarı geçmiş bir orman yangını ile karşı karşıyayız. Buraya Türkiye’nin birçok ilinden itfaiye ekipleri gelmiş durumda. Ama her biri koordinasyon eksiliğinden dolayı, birbirleriyle irtibatlaşamıyorlar. Ciğerimiz yanıyor” dedi.

 

 

 

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; Yangın bölgesine gelen ve burada yaptığı açıklamada bunca araç ekipmanın 4 gündür verdiği emeğe hakarettir Bunları düşünenlerin akılları rantta olduğu için orman yangınını bile ranta yorumluyorlar.

 

Bakıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ormanlar ortak değerlerimizdir. Camili Yayla Mevkii’nde yaşanan orman yangını ile ilgili, orası imara açılacakmış o yüzden yakılmış, orada rant varmış gibi söylemler bunca insanın, bunca araç ekipmanın 4 gündür verdiği emeğe hakarettir. Bunları düşünenlerin akılları rantta olduğu için orman yangınını bile ranta yorumluyorlar. Ayrıca o yangın yerini 4 gün boyunca 20 dakika ziyaret edip, bir iki kişiye sorular sorup, bir iki fotoğraf çektirip basına demeç verince yangın sönmüyor. Bu memleketin ciğerleri yanıyor orada, 4 gündür aklınız neredeydi, ortada bir sorun varsa gelip ilgili makamlarla soruna müdahale etmeniz siyaset için değil memleket için olurdu.” dedi.

 

 

Diğer yandan, etkili olan yangın nedeniyle Bozüyük ilçesindeki tüm camilerde arka arakaya “yağmur duası” yapılırken, Bölgedeki ekiplerin, devam eden yangının rüzgar ile yayılmaması için çalışmaları sürüyor.

Milletvekili Tüzün’e Başkan Bakıcı’dan Cevap Geçikmedi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin