“Minik Bilişimciler” Projesi Hayata Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliği ile  “Minik Bilişimciler” projesi etkinliği gerçekleştirildi.

Merkez Edebali Ortaokulunda ortaklaşa gerçekleştirilen proje, küçük yaşlardaki öğrencileri günümüz teknolojileri hakkında bilgilendirmek ve bilişim alanında yapılan uygulamalarla öğrencilere teknolojinin, sadece oyun ve sosyal ortamlardan ibaret olmadığını vurgulamak amacıyla geliştirilmiş sosyal ve kültürel bir proje çalışması.

 

Projenin amacı ülkemizi, çağın ilerleyen teknolojisine ulaştıracak ve geleceğimizin mimarı olacak çocuklarımızı, Bilişim Teknolojisi hakkında bilgilendirmek ve bu alanda ilgili olan çocuklara öğretmenlerinin bilgisi dâhilinde gerekli bilgilendirmeleri yaparak onları eğitmektir. Yine bu proje ile teknolojiden korkan çocukları cesaretlendirmek, çocuklara hayatın sadece sınavlardan ibaret olmadığını anlatmak, çocukların hayal güçlerini geliştirmeye çalışmak, bilgisayarların oyundan başka şeyler için de kullanılabileceğini göstermek ve çocuklara mühendislik ile ilgili bilgi vermek amaçlanıyor.

 

Proje çalışması, 13 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında Bilecik Merkez Edebali Ortaokulunda, danışmanlığını Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gürhan Ertaşgın, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Hakan Üçgün ve Arş. Gör. Sefa Tunçer’in yaptığı IEEE Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından sürdürülüyor.

 

Proje kapsamında ilk hafta (13-20 Şubat 2017) algoritma mantığı, akış diyagramları, oyun programlama ve elektronik devreler ile ilgili teorik sunumlar yapıldı. Önümüzdeki günlerde yapılan sunumlarda adı geçen konularla ilgili deneysel uygulamalar gerçekleştirilecek.

 

Projenin uygulanması ile ilgili bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğrencilerin, proje ile bilgisayar kullanımı konusunda bilinçlendiklerini, oyun oynamanın dışında bilgisayarın hangi alanlarda kullanıldığı konusunda fikir sahibi olduklarını belirtti.

“Minik Bilişimciler” Projesi Hayata Geçirildi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin