Minik öğrencilerden şehir müzesine ziyaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Özel Bilecik Edebali Şehir Koleji ile Murat Hüdavendigar Ortaokulu öğrencilerinden oluşan heyet, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini gezdi.
Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan ve yakın yüz yıllık tarihimizden değerler hakkında bilgiler içeren Yaşayan Şehir Müzesi, şehir dışından olduğu gibi şehir içinden de konuklarını ağırlamaya devam ediyor.
Özel Bilecik Edebali Şehir Koleji ile Murat Hüdavendigar Ortaokulu  sosyal etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, yakın tarihimiz hakkında bilgi alırken aynı zamanda yakın tarihimizde kullanılan materyalleri görmüş oldu.
Kültürel ve manevi  değerlerimizi detaylı bir  şekilde aktaran Yaşayan Şehir Müzesini ziyaret eden öğrenciler, ”Son Yüzyılda Bilecik Salonu” ve ”Cumhuriyet Döneminde Bilecik” adlı bölümlerin yanı sıra yakın tarihimiz sosyal yaşam alanları, mutfak bölümü,  geçmiş dönemlere ait o dönem mutfak kültürünü, kullanılan araç gereçleri, yemek pişirildiği ocak bölümü ile birlikte; Avlu, Çeyiz Odası, Zenaatlar, İpek Böcekçiliği, dokumacılık, çömlekçilik, demircilik ve  bozacılık gibi mesleklerin anlatıldığı bölümleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve ilimizin kültürel ve tarihi değerleri hakkında bilgiler barındıran dergilerin hediye edildiği çocuklar ayrıca Eğitim Salonunda, 3 Boyutlu Bilecik Belgeselini izledi.
Minik öğrencilerden şehir müzesine ziyaret
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin