MİNİK ONUR, ELEKTRİKSİZ SADECE 10 DAKİKA YAŞAYABİLİR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Musküler Distrofi (DMD) kas hastalığı nedeniyle makineye bağlı yaşayan 9 yaşındaki oğlunun tedavi edilebileceği umuduyla yaşıyan anne Şükran Arıkız, bir ihtimal de olsa oğlunun sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.

Bilecik’in Bozüyük İlçesinde 3,5 yaşındayken bir sabah aniden bilinci kapanan ve kas hastalığı teşhisi konulan Onur Arıkız, o zamandan bu yana yaşamını evinin küçük odasında elektrikli cihazlara bağlı sürdürüyor. Ailenin 4 çocuğundan biri olan ve yemek, tuvalet ihtiyacı bile yatağındayken annesi tarafından karşılanan küçük Onur, belediyenin evinin önüne yaptırdığı salıncakta günde birkaç dakika eğleniyor, her gün evine gelen öğretmeninin yardımıyla derslerinden geri kalmamaya çalışıyor.

 

“MAKİNESİZ SADECE 10 DAKİKA DAYANABİLİR”

Oğlunun sinsi bir hastalığa yakalandığını dile getiren Anna Şükran Arıkız, oğlunun rahatsızlığının bir bayram günü başladığını, o sabah zorla uyandırdığı çocuğunu hastaneye yetiştirdiklerini ve oğlunun makinesiz sadece 10 dakika dayanabileceğini söyledi.

“MADDİ VE MANEVİ ZORLANIYORUZ”

Oğlu Onur’un makinesiz kendi başına nefes alamadığını yineleyen Anne Arıkız, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Onur kendisi nefes alamıyor. Canı sıkılıyor, arkadaş istiyor yanına. Kendisi de farkında artık, yapamayacağını biliyor. Maddi manevi zorlanıyoruz ama yapacak bir şey yok, evlat. Ben iyi bir doktor varsa çocuğumun tedavisini üstlenmesini istiyorum, çocuğumun iyileşmesini istiyorum; tek amacım, düşüncem o. ‘Tedavisi yok’ diyorlar ama ben bir anne olarak ‘vardır’ diye umut ediyorum, kabullenmiyorum. Hiç uyumuyorum, sürekli onun makinelerinin takibindeyim.”

 

Öğretmeninin öğrettiği şiirleri ve kitaplarını okuyarak eğitimine devam eden Bekir Aral İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Onur Arıkız da sağlığına kavuşup polis olmak istediğini söyledi.

“ONUR OKUMAYI ÇOK ÇABUK ÖĞRENDİ”

Onur’un başarılı bir öğrenci olduğunu dile getiren öğretmeni Gülşen Kutlu, “onun Makineye bağlı olması beni daha çok etkiledi. Onunla seve seve 3 yıldır ders yapıyorum. Çok zeki, okumayı çok çabuk öğrendi. İlk başta biraz daha zorlanıyorduk, reddediyordu ama artık çok iyi, çok güzel okuyor.” dedi.

 

Facebook aracılığıyla 4 yıldır yüzlerce kişiye destek sağlayan “İhtiyacın Olmayanı İhtiyacı Olana Verelim” grubunun yöneticisi Kısmet Sağlam ise Arıkız ailesi ile iki sene önce tanıştıklarını, Onlar için ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.

MİNİK ONUR, ELEKTRİKSİZ SADECE 10 DAKİKA YAŞAYABİLİR!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin