Öğrenciler İle Yaşlılar Birlikte Örgü Ördü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla, düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileri ile huzurevinde kalan yaşlılar,  karşılıklı ‘örgü’ ördü.

Bilecik Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Müdürlüğünde kalan yaşlılar ile Endüstri Ürünleri Tasarım bölümünde öğrenim gören öğrenciler, bir araya geldi.

 

Sandalyelere karşılıklı oturan öğrenciler ve yaşlılar, birlikte bere, atkı, boyunluk, diz battaniyesi ve sırt şalı ördü.

 

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Çalışkan, “Bugün huzurevinde kalan yaşlılarımızı mutlu etmek istedik. Bugün sevgililer günü, sevgililerini yanlarına getirmek istedik. Onlara mis gibi kokulu evlatlar getirdik. Tasarımsal bir ile bereler, şallar, battaniyeler ördüler. Erkekler bile istekli bu bizi çok mutlu etti.” ifadelerine yer verdi.Kız öğrenciden örgüyü öğrenen Kazım Alver de ilk defa bu işi eline aldığını ve başaracağını vurguladı.

 

Endüstri Ürünleri Tasarım bölümü öğrencisi Aylin Tahracı, “Proje kapsamında buraya geldik. Onlara destek olmak için bugün örgü örüyoruz. Yaşlılarımızı yalnız bırakmamak için bir araya geldik. Bence Kazım amca yapacak, ilgisi var.” dedi.

 

Üniversite öğrencisi Mert Çelik, 76 yaşındaki Mürüvvet Türksoy’un kendisinden daha iyi örgü bildiğini söyleyerek, “Ben şanslıyım. Bir şey öğretmem gerekmedi. Mürüvvet teyze benden daha iyi biliyor.” diye konuştu.

Öğrenciler İle Yaşlılar Birlikte Örgü Ördü
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 15 Şubat 2019, 03:34

    Çok güzel bir etkinlikti katılan heekese emeği geçenlere teşekkür ederim

    Cevapla
Bizi Takip Edin