OKUL SERVİSLERİ DENETLENDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğinde okul servislerinde kapsamlı denetim gerçekleştirildi.

Çocuklarımızın ulaşımda güvenli ve sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde birçok başlıkta incelemeler yapıldı.

 

 

 

Başta çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesinin olup olmadığını denetleyen ekipler, okul servis araçlarında araç sürücülerinin ruhsat ve ehliyet kontrolü, araçların yolcu kapasitesinin kontrolü, araç içinin temizliği, okul taşıtı ibaresi ve araç arkasında kırmızı ışıklı ‘Dur’ lambasının bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Araç yaşı, araç bakım onarım takip formu, iç dizaynı ve malzemelerin yapısının denetlendiği incelemelerde ayrıca Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayenelerin yapılıp yapılmadığı incelendi.

 

 

 

Sürücü ve rehber görevlilerine uyarıların ve bilgilendirmelerin yapıldığı denetimde ayrıca sürücülerin yaşı, sahip oldukları sürücü belgeleri, yurt içi taşımacılığı sürücü mesleki yeterlilik belgesi, sürücülerin sağlıklı olduklarını gösteren Psikoteknik belgesi, bedeni olarak sağlıklı olduklarını gösterir belge, adli sicil kaydı belgeleri ve gerekli diğer dökümanların olup olmadığı incelendi.

Denetimler kapsamında ayrıca, ilköğretim ve ortaöğretim için araçta rehber öğretmen bulunması, aracın 12 yaşından büyük olmaması, cam ve pencerelerinin sabit olması, koltuklarda emniyet kemeri bulunması, araç koltuklarının yırtık olmaması gibi kurallar incelendi.

OKUL SERVİSLERİ DENETLENDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bilecik 700 . Yil ilkogretim okulu servisinde hostes yok cocuklari yol kenarlarinda indiriyor camlardn sarkiyo cocuklar okul tasiti yazisi dur ikaz lambası yok bu servis ile ilgili haberlerinizi bekliyoruz tesekkurler

    Cevapla
Bizi Takip Edin