Okuma Yazma Öğrettiler Bisikletleri Kaptılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı “Okuma yazma bilmeyen kalmasın” seferberliği kapsamında Bilecik’te açılan kurslarda büyüklerine okuma yazma öğreten ilköğretim öğrencileri, törenle bisikletlerine kavuştu.

Kent merkezi ve ilçelerinde 732’si kadın toplam 789 kişinin okuma yazma bilmediği tespit edildi. Son üç ayda açılan 60 kursa katılan 377 kişi, kendileriyle eşleştirilen öğrencilerin desteğiyle okuma yazma öğrendi.

 

Bu kapsamda kursa katılan veliler okuma yazma öğrenirken, çocuklar da hayallerini kurdukları bisikletleri teslim aldı.

Cumhuriyet Meydanındaki törende konuşan Vali Tahir Büyükakın, “Şu ana kadar katıldığım en keyifli program bu program. Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri hanımefendinin himayelerinde bir seferberlik başlatıldı. Türkiye’de okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 4, oldukça önemli bir rakam. İlimizde 736 kişi, bu tespiti yaptıktan sonra hemen ne yapabilirizi çalıştık. Sonra dedikki biz bunu çocuklarımıza emanet edelim. Çünkü çocuklarımıza emanet edilen her şey sonunda başarı ile sonuçlanıyor. Bugün 736’nın 350’sini okur yazar hale getirdik. Geri kalanları da inşallah seneye onlarda dahil olsun ve böylelikle okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmasın. Yine çocuklarıma bisiklet hediye edilecek, şimdiden kolları sıvasınlar. Büyüklerimizin ettiği duaları gördünüz onlar bize yeter. Çocuklarımızın neşesini de gözlerinde gördük.” dedi.

 

91 yaşında okuma yazmayı öğrenen Gülizar Kaplan, “Ben okula gidecektim göndermediler. Çok merak ettim ama gidemedim. Şimdi Allah razı olsun öğrendim. Hayatımdan çok memnunum. Hiç yaşlı demeyin gidin. Öğretmenlerimiz çok iyi bize çok güzel öğrettiler. İstediğim yere gidiyorum. Acili polisi arıyorum. Cep telefonu kullanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ve halk oyunları gösterilerinin ardından kursiyerlere sertifikaları, çocuklara da bisikletleri teslim edildi.

Okuma Yazma Öğrettiler Bisikletleri Kaptılar
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin