”OTHELLO” OYUNU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12. ‘si gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahne alan ”Othello” oyunu, seyirciler tarafından alkışlarla karşılandı.Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alan oyun için salonlar doldu taştı.

 

 

Venedik devletinin hizmetinde kahramanlıklar göstermiş Mağripli zenci komutan Othello ile Venedikli soylu bir ailenin kızı olan Desdemona’nın aşkları ve kıskançlıklarının anlatıldığı oyun seyirciler tarafından alkışlarla karşılandı.

 

 

Yönetmenliğini Deyan Proykovski’nin yaptığı dev kadroda Cenap Samet, Suzan Akbelge, Selpin Kerim, Zübeyde Ali, Osman Ali, Neat Ali gibi isimler yer aldı.

 

 

Üsküp Türk Tiyatrosu Müdürü Naci Şaban oyun sonunda yaptığı açıklamada Bilecik’te oldukalrı için duydukları memnuniyeti belirterek, ”Seyircilerin ilgisi ve performansı bizlere güç verdi. Böyle güzel bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği olan Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan ise oyun sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı adına oyuncu ve seyircileri selamlayarak”Belediye Başkanımız Selim Yağcı, şehir dışında ilimize kazandırdığımız yeni bir ödülün taktim töreninde olduğu için aramızda yok. Ben Belediye Başkanımız Selim Yağcı’nın selam ve muhabbetlerini sizlere sunuyor, oyuncu ve dev kadroya teşekkürlerimizi ifade ediyorum” şeklinde konuştu.Usta Oyuncu ve Yönetmen Ercüment Doğan ise Othello oyunu ile Bilecik’te çok güzel bir akşam yaşadıklarını belirterek, oyun ve bütün ekip çalışanlarına teşekkür etti.

 

Oyun sonunda Doğan, Üsküp Türk Tiyatrosu Müdürü Naci Şaban’a Teşekkür Plaketi ve Tiyatro Ödülünü taktim etti.

 

 

OTHELLO OYUNUNUN KONUSU

William Shakespeare’in 1604 yılında trajedi türünde yazdığı Othello adlı oyununun konusu, Venedik devletinin hizmetinde kahramanlıklar göstermiş Mağripli zenci komutan Othello ile Venedikli soylu bir ailenin kızı olan Desdemona’nın aşkları ve kıskançlıkları anlatılmaktadır. Karısını delicesine seven Othello, Sançak Çavuşu Iago’nun entrikaları ile gereksiz yere karısını kıskanmaya başlar. Kötü bir insanın neler yapabileceği, gerçekte olmayanları bile gerçekte oluş gibi inandırabileceği noktasından hareketle Othello aslı olmayan hileler sonucunda büyük bir kıskançlık krizine kapılır. Emrindeki bir subayın hile ve iftiraları yüzünden karısına hediye ettiği ve namus simgesi olarak gördüğü mendili başka bir erkeğin elinde görünce aldatıldığı kuşkusuna kapılıp çok sevdiği karısını boğarak vahşice öldürmektedir.

”OTHELLO” OYUNU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin