Öztosun Belediye Başkanı Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği Hayal Ediyorum Mesleğimi Yaşıyorum Projesi kapsamında Eymen Öztosun 1 günlüğüne Belediye Başkanı oldu.

Hayal Ediyorum Mesleğimi Yaşıyorum Projesi
Bilecik Valiliği himayesinde Pazaryeri Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu “Hayal Ediyorum Mesleğimi Yaşıyorum Projesi” kapsamında, öğrenciler ilçedeki kamu kurumlarını ziyaret ederek idare amirleriyle bir günlük deneyim yaşadılar.

İlçe Kaymakamlığına H.D Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Güvercin, Belediye Başkanlığına Atatürk Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Eymen Öztosun, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Çok Programlı Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Betül Erdağlı, İlçe Jandarma Komutanlığına Farabi Mesleki Tekniki Anadolu Lisesinden Mustafa Sefa Akgül, İlçe Emniyet Amirliğine Pazaryeri MTAL dan Rıdvan İyicik, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Kınık Ortaokulundan Sercan Can, İlçe Devlet Hastanesi Ş.Z. Koyuncu İmam Hatip Ortaokulundan Kaan Kaçal, İlçe Müftülüğü ÇPL den Ohuzhan Çolak bir gün boyunca yönetici görevini yerine getirdi.

Bilecik Valiliğince yürütülen proje kapsamında kentte görev yapan Kaymakamlık Makamı ve Belediye Başkanlığı makamı, diğer kamu kurumları koltuklarını bir günlüğüne öğrencilere bıraktı.

Öğrencilerin geleceğe hazırlanması, öz güvenlerinin kazandırılması amacıyla, uygulamalı eğitim faaliyetlerinin bir parçası olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve sorumluluklarının neler olduğu, bunları ne şekilde ifa ettiklerini yerinde görüp öğrenmelerini temin etmek üzere başlatılan ve her ay tekrarlanacak proje uygulaması devam ediyor.

Sabah makam aracı ile okullarından alınan öğrenciler, bir gün boyunca gittikleri kurum amiri ile birlikte çalışmaları izleyerek, sosyal yaşamda birimlerinin işleyişi hakkında bilgilendiler.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, sabah makam aracıyla okulundan aldırdığı Eymen Öztosun’a makamını teslim ederek ona başkanın nasıl işler yaptığını anlattı.

Tekin, açıklamasında; “Geleceğimiz olan çocuklarımıza bu tür uygulamalı bir şekilde öz güvenlerini kazandırmak, geleceğe ait planlar kurması kendisine hedef koyması açısından çok yarlı bir proje olduğu kanaatindeyim. “ dedi.
Başkan Koltuğuna oturan Öztosun, “Buraya geldiğimden beri gelen giden hiç bitmedi. Gerçekten Belediye Başkanı olmak demek herkese eşit ve gönülden davranış gerektirdiğini gördüm. Dışarıdan bakıldığında kolay gibi görünüyor ama Belediye Başkanının üzerindeki yükünün çok ağır olduğunun farkına varmış oldum. İnşallah kendime geleceğim için iyi hedefler belirleyeceğim” dedi.

Başkan Öztosun, ilk olarak dedesi ve babaannesini makamında kabul etti. Ardından Bilecik İl Nüfus Müdürü Kenan Yiğiter, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Atabay, daha sonra Gençlik Merkezi gençlik liderlerini ağırladı.

Daha sonra Başkan Tekin ve Öztosun birlikte Bozüyük Özel Sınav Lisesini ziyaret ettiler. Burada Okul Müdürü Ömer Boğaz ve yönetici Kamil Boğaz tarafından ağırlanarak çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yaptılar.

Okul Müdürü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Öztosun Belediye Başkanı Oldu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin