RAMAZAN EĞLENCELERİNE TEPKİ! “Ramazan Şarlatanlığı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan eğlenceleri kapsamında sahnelenen bazı oyunların içerikleri vatandaşların tepkisine neden oldu. Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Ahmet Basatemur, sosyal medya hesabı üzerinden ağır eleştirilerde bulundu.

 

Eski otogar üzerinde düzenlenen etkinliklerde sahne alan oyunlarla ilgili sosyal medya hesabından tepkisini gösteren Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Ahmet Basatemur, paylaştığı yazıda “Ramazan Şarlatanlığı” başlığıyla tepkisini şu şekilde gösterdi.

 

Ramazan Şarlatanlığı!

Geçtiğimiz akşam ailecek iftarımızı yaptıktan sonra biraz hava almak ve kahve içmek için dışarıya çıktık. Yolda giderken eski ramazanlardan konu açıldı. Biran aklımıza daha önceki yıllarda belediyelerin yaptırdıkları ramazan eğlenceleri geldi.
-Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş…
Ve eşimin eğlence şurda eski otogarın üzerinde oluyor demesi üzerine oğlumuzla beraber vardık alana. 
-Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş…
Alanda bizi bekleyen bir kapı figürü ve ardından ışıklı bir cadde görünümü verilmiş hoş bir konsept.
Işıklı caddeye girdik…
-Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş…
Sağlı sollu açılmış satış ve reklam standlarını izlerken insanların yolun sonunda kurulmuş sahnenin önündeki alandan yüzleri asık bir şekilde ayrıldıklarını fark ettik.
-Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş…
Birden tuhaf tuhaf seslerin yükselmesiyle yüzümü sahneye çevirdim ve oyunu takip etmeye başladım..
-Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş…
Başlamaz olaydım ve hatta oraya gitmez olaydım.
Neden mi?
-Az önce bahsettiğim tuhaf seslerin oluşturduğu cümleler yüzünden.
Ramazan eğlenceleri insanların çoluk çocuk katıldığı, biraz daha geleneksel bir konseptin uygulandığı programlar olması gerekmiyor mu?
Bir cümle duydum:
– Hemşire var mı?
– Var hem de en güzelinden.
Sonra konuyu anlamaya çalıştım ama…
-Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş…
Ama bir cümle daha…
-Mikrofon bi tarafıma ka….
Dilim varmadı yazmaya..
Başladım alandan hızla uzaklaşmaya
Ardından bir cümle daha..
Bir cümle daha…
-Ah annem sen çamaşır suyu mu içtin, öldün mü sen, ne de güzel öldün?
Ve çok şükür alandan çıkmıştık artıkda pedagojik olarak çocuğa ahlaki olarak yetişkine uygun olmayan cümlelerden kurtulmuştuk.
Ve şimdi 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif geceleri için tertip edilen eğlencenin maalesef Ramazan Şarlatanlığına dönüştüğünü üzülerek ifade etmekteyim.
Ve anladım ki namaza meyli olmayanın kulağı ezanda olmazmış…
Keşke dini ve milli kimlik kazanan bu tür organizasyonların kontrolü daha iyi yapılsa da yediden yetmişe anneden babaya, dededen toruna seyredilebilecek gösteriler sergilense…

RAMAZAN EĞLENCELERİNE TEPKİ! “Ramazan Şarlatanlığı”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

41 Yorum

  1. sana mı kaldı eleştiri yazmak, bitmedi mi sendika başkanıyla zirve hesaplarınız?? acaba ne demiş diye yazının tamamını okudum ama saçmaladığını nereden bilebilirdim???

    Cevapla
  2. Gitmeseydi ozaman zorla mı götürdüler sözü

    Cevapla
  3. Kardesim sana mi kaldi elestirip eleştirmemek gitme sende sanki gecen senwki eglence iyiydi swn kwndi isinle ugras gitme tamam mi sen eski belesiye eglencelire git belki bir sarlatanlik yaparlar

    Cevapla
  4. Bilecikte insanların eğlenebileceği bi ramazan eğlencesi vardı o da kaldırılsın bilecik zaten ölü böyle devam etsin,yapılan hiçbirşey yaranılmaz zaten …..!

  5. İnsanlar sana neresiyle mi guluyorlar ?

  6. Haklısınız Ahmet Bey. Ben de gittim ve gittiğime pişman oldum. İnsanlar çoluk çocuk gidiyor bu tür cümleler hiç olmamış Ramazan için. Ayrıca yorumlara baktım da saçma sapan insanlar sırf ideolojik bakıp vehameti görememiş. Gabere tepki gösterenler hep aynı görüşten halbuki siz görüş bildirmemişsiniz. Umarım ki belediyemiz daha dikkatli davranır artık.

    Cevapla
    • 10 dakikalık yürüyüşünde duyduğu 2 kelime ile 10 gündür devam eden programdaki bir virgüle takılıp pireyi deve yaparcasına pire için yorganı yakan bir yazı yazmak kimin haddine??? yani komik duruma düşmek için ancak bu kadar çabalar insan!!! hani koca Bilecik bitmiş de kala kala ahmet selöz ile ahmet basatemur kalmış tvye konuşup yazı yazacak!!! ya da paraylı mı yazıları yayınlanıp tvye konuşuyorlar?? yoksa akp il teşkilatına hazırlık mı var??

      Cevapla
    • 14 Mayıs 2019, 14:59

      OLUMLU YANITLARIN TAMAMINI KENDİSİ YAZMIŞTIR NE OLACAK İŞ YOK GÜÇ YOK

      Cevapla
    • ????????

      Cevapla
  7. Size ekmek çıkmadı galiba bu belediyeden alıştınız demi her dediğinizi yaptırmaya,Halkın parası nı bol bol harcamaya israf etmeye sizin gibiler yüzünden borç 72 milyon olmuş.birde kapıda karşılayan olmayınca sizi….bitti artık sizin şaşalı döneminiz hadi siz önce evinizin önünü süpürün..ALIŞACAKSINIZ BUNA ARTIK…

    • Sahi ya 6 binlik çamurdan geçilmeyen gölpazarının borcu kaçtı. Bak o borç yapan adam yakında belediye başkan yardımcısı olarak gelecek.

      Cevapla
  8. Ramazan eğlence ayı değil huzur takva ayıdır. Derdiniz eglenmekse ramazan bitince şenlik yapılsın bir çok ilde bu şekilde yapılıyor. Eğlence alanında altarnatif yiyecek içecekler olur organik ürünler olur burda ne var boş.zaten buranın ağaları niye ses çıkarmadı diye düşünmüştüm gittiğimde gördüm birşey yok ürün yelpazesi olararak insanlar lezzet görüp hesap sormaz esnaftan .

    Cevapla
  9. 14 Mayıs 2019, 04:07

    Ya bu partizanligi anlamış değilim gitmeseydinmis bak ya ve hala bunun arkasında. adam akıllı bir şey yapsınlar hep birlikte gideriz..

    Cevapla
  10. Öncelikle Eski ramazan gelenek ve göreneklerimizi bize hatırlatan Semih başkana teşekkür ediyorum çarşıda gezen şen şakrak ekibi görüp akşam şenlik alanına gittim gittiğimiz günden beri çocuk hergün akşam olsunda şenliğe gidelim diye dua ediyor bu arkadaşın anlattığı gibi yapmış olmak için geçiştirilmiş amatör ekipler değil gayet profesyonel işin ehli ustalar cengiz küçükayvaz gibi büyük sanatçılar ücretsiz oyun sergiliyor kalite budur kardeşim sonuna kadar helal olsun bunca geçim sıkıntısında bir dünya para versek bu adamları her akşam oturup izleyemeyiz biz çok memnun kaldık inşallah bu tür organizasyonlar 12 aya yayılır çoluk çocuk gelir katılırız çok çok teşekkür ediyoruz başkanım

    Cevapla
  11. 14 Mayıs 2019, 04:44

    Olaya ideolojik bakmayın. O çocuklar bizim değerlerimizdir. Onların böyle ahlaksız bir yerde bulunmaları toplumun geleceği için büyük bir sıkıntıdır

    Cevapla
    • kaç kere oraya gidip de kötü şeyler duydunuz?? ben gitmedim de duymadım da ama giden-gitmeyen herkes gayet rahat siyasi atışmasını gösteri alanı üzerinden yapıyor. belki o günlük olan bir durumdu bu ve düzeltildi, bilemezsin neticede!!! ancak yazılanlara göre sanki orası pislik yuvası sanırsın. çünkü herkes ideolojisine göre yazmış yazısını…

      Cevapla
  12. Aynı eğlenceler akepe zamanında da vardı ozaman niye eleştirmedin şimdi kalkmış akepenin borazanci ligini yapiyorsun

    Cevapla
  13. 14 Mayıs 2019, 09:14

    şehinsah konser1 olsaydı keske

    Cevapla
  14. RENGİNİ BELLİ ETMİŞ İŞTE FAZLA SÖZE GEREK YOK

    Cevapla
  15. 14 Mayıs 2019, 09:53

    hiç kızmıyor gülüyorum neden mi senelerdir kul hakkı ye sendika olarak nerde liyakatsız şahıs varsa devlet dairelerine doldur eğitimin içine edin sonra eleştir milletin anladığı dilden anlatmış fakat yalakalık varya bir yerlere onu yapmaya devam ediyorsunuz ..ne ile gelirsen gel KUL HAKKI İLE GELME bunu iyi okuyun

    Cevapla
    • Amma yaptınız ha. Bir adamın yanlışı da olur doğrusu da. Siyah beyaz diye ayıracağına griyi de kullan. Adam yazmış ve yerinde tepki. Belediye takip etsin şu işleri.

      Cevapla
      • tebrik ediyorum, olması gereken bu!!! biz toplum olarak uç noktalara gidip çatışmayı çok seviyoruz çook!!! biz ya yüceltiyoruz ya da dibe batırıyoruz!!! belediye Ramazan için bir etkinlik düşünmüş yapmış ancak o gün sahne alan kişiler saçmalamış ama sanırsın o etkinlik alanı rezillik yuvası!!! yani seçimi akp kazanamadı diye chpli belediyenin yaptığı bir etkinlik şarlatanlık mı olur?? sen öğretmen değil misin ki hazırladığın şiir dinletisinde bir öğrenci hata yaparsa ya da küfür ederse sen şarlatan mı oluyorsun?? yani seçim yenilgisinin hazımsızlığından başka bir anlamı yok bu yazının!!!

        Cevapla
        • 14 Mayıs 2019, 17:28

          Yazıda belediye mi siyasi ideoloji mi eleştirilmiş yoksa. Daha iyi olması için bir ikazda mı bulunulmuş. Ben bu yazıyı okudum da bu tür siyasi tartışmalara gerek yok. Evet o gece çok kötğ performans sergilendi tiyatrocu diye çıkanlar yanlış yaptılar hatalıydılar. İnşallah semih başkan bundan sonra dikkat eder.

          Cevapla
          • 15 Mayıs 2019, 11:43

            şimdi yazının başında belediye ile başlıyor ancak az çok sendikanın ve bilecik merkez temsilcilerinin yapısını bildiğimiz için kimin neyi kastettiğini çok iyi biliyoruz!!! yazının gerisini okuduğumda okumak için harcadığım 2 dakikama acıdım!!! hani yazının gideceği yer başından belli, seçim hazımsızlığının acımasız eleştirme içgüçüdüsüyle yapılan aktivite bu!!! yoksa sadece o dakikada 2 tiyatrocunun yaptığı hatayı yeni belediyenin organizasyonunu şarlatanlık olarak addetmek bir öğretmene yakışmıyor!!!

  16. 14 Mayıs 2019, 09:57

    NE BELEDİYE YAHU SİLAH ZORU İLE GİTMİŞ GİBİ ANLATMIŞ YILLARDIR TV DE BEYİN YIKANDI HOCAM DEDİNİZ ASKER PKK LEŞİ ALDI SENDİKA OLARAK İNSANLIK GÖRÜŞMESİ İÇİN TOPLANTI YAPTINIZ YOK MİKROFON KAÇMIŞ SAFINIZ DEĞİL SAFLIĞINIZ BELLİ OLMUŞ

    Cevapla
  17. Ahmet hoca sen ne çok biliyon herşeyi komik adamsın vesselam

    Cevapla
  18. Ahmet Selöz & Basetemur düşün artık be kardeşim şu Bileciğin yakasından ..Kene gibisiniz yemin ederim ..Sizin sendikacılık anlayışınız yüzünden memurların yüzde sekseni Akp ye oy vermedi..Akp’ye faydadan çok zarar verdiniz ..

    Cevapla
  19. 15 Mayıs 2019, 03:29

    Kendini gündem de tutmak için elinden geleni yapıyorsun bırak ahmet hoca bu isleri

    Cevapla
  20. Şairene bir dil kullanılmaya çalışılan ancak bir sürü imla hatasıyla oluşan bu saldırgan diliniz niye? Alanda kullanılan cinsiyetçi söylemler ve ofansif mizahtan rahatsız olmuşsunuz belli ki. Bahsettiğiniz söylemler çocuk gelişimi için uygun değil haklısınız. Ancak eleştirileriniz her kesimden insanın (aile,kadın,erkek,çocuk,yaşlı farketmeksizin) katılabileceği etkinliklere öneri şeklinde bir yapıcılıktan daha çok ben acaba nereden bir eksik yakalar da saldırırım şeklinde. Keşke Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı olarak propaganda dilinden uzak bir şekilde Ramazan eğlencelerinin olumsuz toplumsal yansımaları hakkında raporlar hazırlayarak örnek çalışmalarınızı ve eğitim programlarınızı sunsanız. Böylece duyarlılığınızın samimiliğine bir nebze de olsa belki biz de inanırız.
    Sevgiyle kalın, çünkü ancak o zaman her şey çok güzel olacak.

    Cevapla
  21. ?????????????????????????????????????????? size kusmaktan içim boşaldı ne kadar çokmuş size karşı toplanan pislikler

    Cevapla
  22. Bu adam prim yapicam diye kendini parcaliyor senelerdir ama sizin devriniz bitti be hoca sen ve senin gibiler egitimimizde bile siyasetinizi ön planda tuttunuz siz kime nasil hesap vereceksiniz onun hesaplarini oturup yapin birakin belediyenin senligini karalamayi falan

    Cevapla
  23. hadi bakalım sıkıyorsa belediye borçlarıyla ilgilide bi açıklama yap yalaka

    Cevapla
  24. 24 Mayıs 2019, 09:58

    eyy basatemur bu yazıları yazıcağına git okulda ders işle DUR ! çocuklarımın senin gibi olmasından korkarım

    Cevapla
  25. ağzından küfür eksik olmayan bir Beyefendi(!) çocuğunun bu sözlerinden duymasından rahatsız olmuş önce kendi şarlatanlığını bırak !

    Cevapla
Bizi Takip Edin