SERANİT İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çimse-iş Sendikası üyesi işçiler, Bilecik’te faaliyet gösteren Seranit Fabrikasında çalışan sendika üyesi işçilerin, işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem yaptı.

Sloganlar atarak fabrika önüne gelen işçiler fabrika önünde basın açıklaması yaparak haklarını aradılar.
Sendika üyeleri adına açıklama yapan Türk-İş Sendikasına bağlı Çimse-İş Bozüyük Ertuğrulgazi Şube Başkanı Osman Vedat Taylan, yarım asırı aşkın süredir, emek ve alın teri davasında yılmadan var olan Çimse-İş Sendikasının, bugün de Seranit Granit Seramik San. Tic. A.Ş. işçilerinin yanında yer aldığını vurguladı.

 

Taylan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bir süre önce, Seranit iş yerinde çalışan emekçi kardeşlerimiz, güvenli bir liman olarak gördükleri Çimse-İş çatısı altında örgütlenmişlerdir. Bunun üzerine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sendikamızın toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olduğu tespit edilmiştir. Fakat Seranit işverenleri, çalışanların sendikaya üye olmaları sebebiyle işten çıkartmalara başlamıştır. Buradan Seranit yetkililerine sesleniyoruz işten çıkartılan sendika üyesi arkadaşların tekrar işe alınmasını talep ediyoruz.

Kamuoyunda Çimse-İş sendikası; yapmış olduğu faaliyetler, gerçekleştirmiş olduğu toplu iş sözleşmeleri, ülke ve dünya gündemine olan sağduyulu yaklaşımları ile kendisini ispatlamış bir sendikadır. Gayemiz asla bağcıyı dövmek değil, Üzümü paylaşmaktır. Bu sebeple, Buradan işverenlerimize diyoruz ki; Kapıldığınız bu yanlış düşüncelerden bir an önce kurtulun. Ön yargılar ve yalan yanlış söylemlerle hareket etmeyin. Bilmenizi isteriz ki; Bizim çalışma sistemimizde, tehdit ve dayatma yok. Aksine Bizim çalışma sistemimizde diyalog var, ortak akıl var, güvene dayalı birliktelik var. Bizim çalışma sistemimizde üretmek var, kazanmak ve kazandırmak var.

 

Gelin siz de yaptığınız bu uygulamadan vazgeçip, barış ortamının muhatabı olan çalışanlarınıza kulak verin. Biz işçiler olarak, Ekmeğini yediğimiz işverenimize hainlik yapmayız. Çocuklarımızın rızkına vesile olan fabrikamıza nankörlük etmeyiz. Kaos ortamından değil, barış ortamından besleniriz. Tüm bu sebeplerle işverenlerimizi aklındaki kötü düşüncelerden sıyrılıp, ortak akla, birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. Huzur ve barışa davet ediyoruz. Üretime, büyümeye ve daha güzel günlere davet ediyoruz. İşverenlere ve tüm kamuoyuna belirtmek isteriz ki; 30 Bine yakın üyesiyle ÇİMSE-İŞ Sendikamız, 1 Milyona yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyü sivil toplum gücü olan TÜRK-İŞ Konfederasyonumuz Seranit İşçisinin yanındadır.”

SERANİT İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Eylem yapanların içinde Seranit den çıkarılan işçi yok çoğu Bilecik li bile değil. Zaten işçiye de benzemiyorlar. Seranit bu çıkışları yapmaya mecbur kaldı işletmede kapasite düştü üretilen mal satılmıyor çıkarmayıpta ne yapacak. Siz bien seramiğe gidin işçiyi tazminatsız nasıl çıkarabiliriz diye müdürler şefler mühendisler toplantı yapıyor.Seranit en azından hak yemiyor işçinin hak edişlerini fazlası ile veriyor.

    Cevapla
Bizi Takip Edin