SOFULAR YAYLASI SİZİNLE NEFES ALMAYA BAŞLIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük ilçesi Sofular yaylasında geçen yıl çıkan orman yangınında zarar gören alana ”Sofular yaylası sizinle nefes almaya başlıyor” sloganıyla 23 bin fidan dikildi.

Vali Tahir Büyükakın, Bozüyük ilçesi Sofular Yaylası’nda düzenlenen törende, yangında yaşanan olayları ve yapılan çalışmaları anımsatarak, bölgedeki yangının zorlu mücadeleler sonucu söndürüldüğünü söyledi.

Orman Genel Müdürlüğünün yangın sonrası sahaya girerek temizleme çalışmasını yaptığını anlatan Vali Büyükakın, ”Arazinin koşulları nedeniyle serpme yoluyla tohumlama çalışması yapıldı. Bütün tohumlar tutarsa 50 milyon ağaç ekmiş gibi olacağız. Ama fiilen bunların hepsi tutmayacaktır. Kaybettiğimizin çok daha fazlası miktarda ağaç tohumu atılmış vaziyette. Şu anda 23 bin adet sarıçam dikmek üzere planlamamızı yaptık. Bu gün 5 bin adedini dikiyoruz ve programlı bir şekilde toplam 23 bin fidanımız dikilmiş olacak. Ayrıca 120 adet ladin ağacı dikilecek.” dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de geçen yıl talihsiz bir olay yaşadıklarını ifade ederek, ”Domaniç’ten başlayan yangın ilimizin sınırlarına ulaştı ve çok sayıda ağaçlarımızın yanmasına sebep oldu. Devletimizin tüm imkanları ile bu yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Tohumlarımızı ve fidanlarımızı ormanlarımıza ekeceğiz. Ormanları kendi malımız gibi görmememiz lazım.Ormanlar bize dedemizden bir miras değil, ormanlar çocuklarımızdan bize emanet. Onun için büyüklerimizden nasıl teslim aldıysak, üzerine birkaç daha koyarak bizden sonra gelecek nesillere teslim etmemiz lazım.” ifadesinde bulundu.

 

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın da Orman ve su İşleri Bakanı BakanıVeysel Eroğlu’nun talimatlarıyla ormanların varlığını korurken, bunların sayısını arttırmaya gayret ettiklerini dile getirerek, ‘Talihsiz bir yangın sonucu 220 hektarlık alanımız bu hale geldi. Devletimiz ve teşkilatımız yaptığı çalışmalarla 1 metrekarelik bir alanı bile yangından sonra kendi kaderine bırakmıyor, mutlaka ağaçlandırıyor ve eski durumuna gelmesi için ne gerekiyorsa her türlü imkanlar seferber ediliyor. Yanan alanların bir metrekaresi dahi imara açılmıyor. 10 yıl boyunca ekilen fidanların bakımı ve gözetlemesi yapılmaktadır.” diye konuştu.

 

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Orman İşletme Müdürü Erkan Yurt’un konuşmalarının ardından Vali Büyükakın ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte fidan dikip, tohum attı.

 

Törene, Kaymakam Hasan Yaman, Vali yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Kaymakamlar, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, ilçe ve belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

SOFULAR YAYLASI SİZİNLE NEFES ALMAYA BAŞLIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 16 Nisan 2018, 13:36

    Orman arazisinin tekrar ağaçlandırılması lazım.

    Cevapla
Bizi Takip Edin