SÖĞÜT DOMANİÇ FOTO SAFARİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinden ve Kayseri Sureti Alem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği üyelerinden fotoğraf sanatçıları  Osmanlının kuruluş şehri Söğüt ilçesini fotoğrafladı.

Söğüt Belediyesi ile Söğüt Tarih Araştırma Düşünce ve Kültür Sanat Derneğinin davetiyle sosyal medyadan haberleşerek bir araya gelen yaklaşık 30 fotoğraf sanatçısı, ilçede Ertuğrul Gazi Türbesi, Abdülhamid Han Camisi, Dar’ül Eytam, Söğüt Müzesi, Çelebi Mehmet Camisi ve Kuyulu Mescid’i fotoğrafladı.

 

Söğüt’ü dünyaya tanıtmak için çalıştıklarını dile getiren Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen fotoğraf sanatçısı arkadaşlarımız, Söğüt’ün ve Ertuğrul Gazi’nin tanıtımı amacıyla burada bulunuyorlar. Ertuğrul Gazi’yi, 2. Abdülhamid döneminde yapılan Çifte Minareli Cami’yi, Hamidiye Camisi ve İdadi’yi gezdireceğiz. Arkadaşlarımız bu alanları fotoğraflıyor.” dedi.

Foto safari’nin ikinci etabı ise sabah erken saatlerde Söğüt’ ten hareketle Domaniç’te başladı. Safari ekibini Domaniç’te Kayı boyu Domaniç Kültür Derneği Başkanı Alpaslan Turan karşıladı.

 

Foto Safari ekibi ilk olarak Çarşamba köyünde Hayma Ana türbesiyle 2. günün çekimlerine başladı. Berçin köyündeki tarihi gözetleme kulesi ve çevresinde fotoğraf çekimlerini yapan Foto Safari ekibi, ardından,Osmangazi’ nin beşiği olarak rivayet edilen Mızık Ağacı (Anıt Ağaç) da çekimlerine devam etti.

Domaniç Kaymakam vekili Ahmet Salih Poçanoğlu ve Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, ziyarette bulundukları Safari Ekibi, akşam yapılacak katılım töreni için Söğüt’e hareket etti.

 

Burada da bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı İsmet Sever, “Bu tür etkinliklerin Söğüt ve Domaniç’i tanıtım amacında çok katkı sağlayacak. Her sene bu safarinin büyük katılımla tekrarlaması gerekiyor. Belediyemiz olarak katkılarından dolayı Söğüt Domaniç Foto Safari’ ye emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

SÖĞÜT DOMANİÇ FOTO SAFARİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Restorasyon çalışmaları ne kadar önemli, çekilen fotoğrafta iç mekandaki kalorifer peteği ve klima kutusu ne kadar da zaman dışı görünüyor

    Cevapla
Bizi Takip Edin