Sürücüler Dikkat! Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için başlatılan kampanya kapsamında Bilecik’te etkinlik gerçekleştirildi.

Atatürk bulvarında Vali Bilal Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle sürücülere bir mesaj vermek istediklerini söyledi.

 

Vali Şentürk, “Esas olan insan hayatı. Kazalarda teröre kaybettiğimizden daha fazlasını kazalarda kaybediyoruz. Bu noktada umumiyetle de sürücü hatasından kaynaklanan kazalar da oluyor. Araç sürücülerimizin durarak her noktada önceliği yayalara vermesini arzu ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmanın ardından Vali Şentürk, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Kıd. Albay Uysal Ağaoğlu , Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, çocuklar ve engelli vatandaşlar toplu olarak yolun karşısına geçti.

Sürücüler Dikkat! Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. İyi güzel hepimiz yayayız veya sürücüyüz fakat türkiyenin hiç bir yerinde 10m de bir yaya kaldırımı yok

    Cevapla
  2. Ben yaptım oldu diyen yetkililer

    Cevapla
  3. Yaya kaldirimi cok oldugu icin kirmizi isik ta kalksin o zaman daha iyi olur kazalar az oluyordu simdi ikiye katlandi buda insan icin yararli mi zararli mi

    Cevapla
  4. Evet oyle yayalara hak veriliyor iyi ama suruculeride zor durumda bırakiyorsunuz surekli bi eksik arama cabasındasiniz . Ceza yazmak icin yer ariyosunuz . Devlet kendi toplumundan cıkar sağlamaya başladı

    Cevapla
  5. Evet önce adam gibi otoparklar yapın insanlar yol kenarına kaldırımlara park etmesin.O kadar yaya yolu var yakın yakın trafik mi akar o yolda.

    Cevapla
  6. Süper bir uygulama yürekten destekliyorum. Acaba bu arada Trafik Müdürlüğümüz Sokaklarda motosikletinin egsozunu sürekli patlatanlar ve bunu alışkanlık haline getirenler hakkında da bir şeyler yaparsa inanın çok memnun oluruz. (Özellikle DEDEOĞLU CADDESİ)

    Cevapla
  7. yaw biz neden her verilen kararı üzerimize alınıyoruz, kraldan çok kralcı oluyoruz? bilecik zaten bir avuç yer, yayası arabası iç içe yaşıyor çarşıda!!! asıl olan bilecik özelinde neler yapılması gerektiğidir? bunu da sahaya inmeden yaparsanız adı “ben yaptım oldu” olur!!! özellikle lcwnin önündeki yaya geçidinde bekleyen pek sabırsız vatandaşlarımıza bir tedbir alınmalı!!! trafik ışıkları yeşil iken sürekli yola bir hamle, yola doğru bir iki adım atlama ve ilerleme çabası. bir gün yola adım attığı ayağı ya kırılacak ya da ayağı olmayacak!!! yani bir avuç bilecik zaten nereye yetişiyorsun, ne acelen var??? başkalarının başını yakacaklar bir gün!!! esas problemler giderilmeli hem de basit işlemlerle. örneğin itimatın orada bekleyen trafik polisleri bekleyenleri birkaç kez uyarsa bence etkili olur, hatta yayalara da trafik cezası kesilebilir, yani terslenen diklenen olursa ver cezayı!!! geçiş üstünlüğü vermek için yapılan mevuzat değişikliği çalışmaları çok gereksiz bir çalışma. benim gördüğüm tanıdık-tanımadık birçok araç sahibi ara yollarda zaten yayalara yol veriyor. böyle şeylere vakit harcamaktansa yaya geçitlerini yayaların geçmemesi için uyarıcı ışıklarla donatın, polisleri de bu konuda bilgilendirerek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayın -nasıl ki telefonla konuşup kemer takmayanlara ceza kesilmesi talimatı verilmişse araçlara yeşil yanmışken yola atlayan yayalara da ceza kesilmesini sağlayın!!!

    Cevapla
Bizi Takip Edin