TAVUK ALMA GELENEĞİNDE COŞKUYLA EĞLENDİLER

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik düğünlerinin adetidir tavuk alma, Büyük şehirler de unutulsa da Bilecik’te hâlâ yaşatılmaya çalışılan bir gelenek.

Asırlardır sürdürülen “tavuk alma” geleneği, renkli görüntüler oluştururken düğünleri unutulmaz hale getiriyor.

 

 

 

Kına gecesi sonrası kızların erkek, erkeklerin de kız kılığına girdiği gelenekte, şarkılar ve türküler eşliğinde çeşitli yöresel oyunlar oynanıyor ve saklanan damadı gelin arıyor, ardından saklanan gelini ise damat aramaya çalışıyor.

 

İlk önce kız evinin erkek evine gittiği ardından erkek evinin kız evine geldikleri gelenekte, düğün evi önünde şarkılar, türküler söyleniyor, oyun oynanıyor, maniler atılıyor, bahşiş alınıyor, tavuk ve çerez alınarak geri dönülüyor.

 

 

 

 

Gençler geceye komik bir mizah katmak amacıyla özenle makyaj yapıyor, erkekler kız kıyafeti, kızlar da erkek kıyafeti giyiyorlar saklanan gelin ve damat bulunduktan sonra, tavuğu alıp geri dönerek aldıkları tavukları misafirlere ikram ediyorlar.

 

 

TAVUK ALMA GELENEĞİNDE COŞKUYLA EĞLENDİLER
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 5 Eylül 2017, 18:46

    Evet çok eylendik güzel bir gelenek inşallah unutulmaz

    Cevapla
  2. Aslında çok güzel bir gelenek ;eğlence ve coşku herşeyi unutup eğlenceye odaklanıyorsun ama bu biraz mahalle sakinlerinin bir kısmında rahatsızlık yaratıyor oysaki biraz tahammül ederlerse çok güzel olur güzel bir gelenek bence gecenin o saatinde .

    Cevapla
Bizi Takip Edin