Ulupınar’ın Yükselen Değeri “ Lavanta ve Çilek ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı ve Doğuş Suni Deri Kösele Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Şermin Kahraman, Bilecik’te Merkeze bağlı Ulupınar Köyü’nde tarlasına lavanta dikimi gerçekleştirdi.

Vali Bilal Şentürk, merkez Ulupınar köyündeki etkinlikte, sanayici, çiftçi buluşması adına örnek bir çalışma yapıldığını anımsatarak, sanayicinin bir ayağının üretim boyutuyla tarımda da olmasını arzu ettiklerini söyledi.
Bilecik sanayisinde önemli bir girişimci, sanayici olan Şermin Kahraman’ın lavantayla tarıma da yatırım yaptığını ifade eden Vali Şentürk, yatırımının diğer sanayicilere de örnek olmasını istedi.
Lavantanın son yıllarda popüler bir ürün olduğunu belirten Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Hem görsel anlamda turizme katkı sağlayacak hem de ortaya çıkan ve verimlilik boyutuyla da sanayicimizin kendisine, hem de bölgemize katkı sağlayacak. Artık Bilecik’in enleri arasına lavanta bahçeleri de eklenecek. Ayrıca köyümüzde üretilen Ulupınar çileği de sadece tadımlık değil de pazara üretilebilecek şekilde devam edecek. Haziran ayında başlayan ve bugüne kadar devam eden, aromasını muhtemelen bir çoğunuzun başka bir yerde tatmadığı lezzetle doğal bir çilek ürünümüz var. Bunu da yaygınlaştırmak istiyoruz. Aroması yüksek tadına doyum olmayan çilekleriyle Bilecik namını her tarafa yürütecek.”
Milletvekili Selim Yağcı da köylerde gerçekleştirilen bu tarz yatırımların anlamlı olduğunu ifade etti.

İl Müdürü Necmettin YOLDAŞ ise konuşmalarında şunları söyledi;  ” Daha önce Ulupınar Köyünde İl Müdürlüğümüzce destek sağladığımız Yalçın NAR ve ailesini Yetiştiriciliğini yaptıkları Çilek Tarlalarını ziyaret etmek, Ayrıca İlimizin önde gelen Sanayicilerinden Şermin Hanımın Lavanta Bahçelerinin kurulumun ilk adımın atmak amacıyla buradayız. Bu köyde Çilek Yetiştiriciliğini geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Ayrıca Ulupınar Köyümüz için, Lavanta Bahçeleri ile donatılmış rengârenk Kırsal Turizme açılmış bir köy hedefliyoruz. Daha sonra burada belki bir aracın lansmanını ,yapabiliriz. Köylerimizde Hep Birlikte Üretim Modeli ile başaramayacağımız hiçbir şeyin bulunmadığını belirtmek isterim, Ayrıca Üretken Köy Projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz, geçtiğimiz hafta Bahçecik Köyümüz Yem Bezelyesi ekimi gerçekleştirdik, bugünde burada Lavanta Dikimi yapacağız hep birlikte. Hedefimiz Sanayici ile Çiftçilerimizi buluşturup Her köye bir proje yani 248 köye 248 proje olarak, her köyümüzü bir sanayicimize emanet etmek. Geçtiğimizi hafta bir ilk olarak ta onları bir toplantıda buluşturduk. Sözlerimin sonun da Bu Faaliyetlerimizde desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Valimiz ile Sayın Milletvekilimize Teşekkürü borç bilirim.” dedi.

Doğuş Suni Deri Yönetim Kurulu Başkanı Şermin Kahraman ise, Öncelikle bu gün beni yalnız bırakmadığınız için ayrıca Bilecik’e ilk geldiğimden itibaren ban verdiğiniz değer ve sahiplenme adına çok teşekkür ederim dedi.

Vali Şentürk, ayrıca 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla 6 kilometrelik doğa yürüyüşü etkinliğine katıldı.

Ulupınar’ın Yükselen Değeri “ Lavanta ve Çilek ”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin